Българската сцена 2012
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 29 Авг, 2012 9:57    Заглавие: Отговорете с цитат



Е що само тоя!? biggrin biggrin biggrin
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bulgarista



Регистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 7152
Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Чет 30 Авг, 2012 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

И ФК Банско вече с фенклуб, 21 души го учредиха
написана от Svilen Genchev размер на шрифта
21 души учредиха първия фен клуб на футболен клуб ”Банско”. За председател на феновете бе избран Иван Герин. Това стана ясно след провелото се учредително събрание в заседателната зала на читалище “Никола Вапцаров”.

Събранието бе открито от Петър Кавръков, който приветства присъстващите и пожела много радостни мигове на феновете и успехи през настоящия сезон - както на мъжкия състав, така и на детско-юношестката формация на ФК ”Банско”. Сред присъстващите на събранието бе и капитанът на представителния тим на Банско - Иван Топузов.

Участниците гласуваха устав на сдружението с нестопанска цел, чиято основна цел е да подкрепя отбора на футболен клуб „Банско” и популяризира дейността му. В Управителния съвет на фен клуба, който е 5-членен, бяха избрани още: Йордан Баряков, Георги Янчовичин, Петър Кавръков и Костадин Бенин. Те ще представляват феновете пред ръководството на футболен клуб „Банско” и пред Община Банско и ще работят за развитието на футбола в града.

След добрите игри на мъжкия отбор в първите два кръга от първенството на „Б” футболна група феновете поставиха и въпроса за целите на отбора през новия сезон. Дискутиран бе и въпросът относно развитието на детско - юношеския футбол на футболен клуб Банско и популяризирането на футбола сред най-малките.

По време на събранието бе поставена основната цел, а именно увеличаване на членовете във фен клуба, а сдружението пък отправи призив към всички банскалии за безрезервна подкрепа за предстоящите тежки домакински срещи срещу очертаващите се претенденти за „А” ПФГ – ПФК „Нефтохимик 1962” – Бургас и ФК „Спартак 1918” - Варна.

След два изиграни кръга в единната „Б” група Банско заема второ място с 4 точки и изостава на 2 от временния лидер Спартак. В първия кръг възпитаниците на Йордан Самоковлийски победиха у дома Сливен с 4:0, а във втория направиха 1:1 при гостуването на Видима-Раковски. На 2 септември (неделя) Банско приема на стадион „Свети Петър” Нефтохимик (Бургас).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 30 Авг, 2012 14:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Венци Стефанов към феновете: Подкрепяйте отбора, защото сте слависти!

Президентът на Славия Венци Стефанов призова феновете на "белите" за безрезервна подкрепа през сезона, в който клубът чества своята 100-годишнина.

Ето и обръщението на президента на Славия:

"Обръщам се към феновете на „Славия”, за които знам че са страшно много. Много повече от тези, които идват на стадиона в последните години. Подкрепяйте отбора по славистки, давайте сили и увереност на футболистите, бъдете зад тях и в радостни, и в тежки моменти, както винаги е било досега.

Дайде възможност на треньорите и на футолистите да работят спокойно, за да изпълнят своята мисия. А тя наистина е много важна – навлязохме в много специален сезон за “Славия”, в който любимият ни клуб ще отбележи абсолютно доказаната си стогодишнина. В сложните времена, в които живеем, ръководството на клуба прави всичко възможно в отбора да играят класни футболисти, както и по-млади играчи с голям потенциал. В състава вече има много голяма конкуренция за всеки пост.

Вярвам, че само всички заедно и обединени – публика, клубно ръководство, спортно-технически щаб и играчи, може да постигнем това, което славистите искат – хубави игри, победи и участие в евротурнирите наесен.

Затова още веднъж призовавам феновете – подкрепяйте любимците си така, както са го правили славистите от трибуните вече почти сто години. Всеотдайно, мощно и културно.

Защото са слависти!"


Култът!!! Чичо Венци със шарените менци се обръща! boast biggrin biggrin biggrin Какво доживяхме! Каква стилистика на езика, какъв изказ! Все едно той го е писал.

И сеа както знаем Лъжльо как копира чакаме и той да се обърне black_eye
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
findo-loko



Регистриран на: 01 Фев 2008
Мнения: 184
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 31 Авг, 2012 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.youtube.com/watch?v=tv5s7Mf5tsQ&feature=player_embedded



Любо Младежа: Аз съм фен на футбола, а не наркодилър comando comando
_________________
.....The World, Chico, and Everything in it ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 06 Сеп, 2012 9:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Фенове на Ботев Враца се стрелят в първия по рода си футболен екшън

Кръв, бой, любов, истинско приятелство, убийство. Всичко това премесено със сериозно количество футболни страсти забърква невероятната история на един от най-върлите фенове на Ботев Враца в първия по рода си сниман у нас спортен екшън!

Името на лентата е "Другото полувреме", а неин автор е 22-годишният лекар Искрен Красимиров. Младият оператор, който е кадър на БНТ, печели конкурс за финансиране на нестандартния си филм по време на ежегодния фестивал за късометражно кино в Балчик, където се състезава с други 44 проекта. Идеята за спортния екшън хрумва на Искрен още минала година след дългоочакваното завръщане на футболистите от Враца в "А" група, което съвпада с 90-годишнината от основаването на клуба.

"Няколко месеца писах сценария и в средата на април започнах пробни снимки. Получаваше се нещо наистина добро. Умишлено избрах в центъра на събитията да не е някой от столичните грандове, а по-малък клуб като Ботев Враца, който обаче носи голяма харизма", ентусиазирано разказва младият оператор и на бързо щрихира сюжетната линия на нетрадиционния екшън.

Главни герои са двамата най-добри приятели Кънчо и Веско - разбира се, заклети фенове на врачанския тим. Футболната приказка започва напълно реалистично с изкачването на тима в "А" група и първия равен мач, който правят футболистите му с Литекс.

"В началото запалянковците се кефят, Кънчо и Веско също са на върха на щастието и всичко е супер. Щастливите моменти са последвани от поредица от загуби, както за тима така и за нашите главни герои. Кънчо е зарязан от приятелката си, Веско се сбива с други фенове за пари. Всичко потъва. Животът на феновете върви в унисон с представянето на ботевци. Това е основната ми цел - да покажа как животът на тези хора, обикновени фенове, се влияе от победите и загубите на любимия отбор. За футболното хулиганство като проблем са правени много фимли, но никой не е показал живота на запалянковците и поведението им извън трибуните. Те не са изроди, които ходят да се блъскат по стадионите и да псуват, а имат и друго по-хуманно лице", разяснява идеята си младият кинаджия и допълва, че именно защото насочва обектива на камерата си извън трибуните, филмът му носи заглавието "Другото полувреме".



За да бъде всичко максимално достоверно, Искрен подбира част от героите си именно от агитката на Ботев. Пуска обява в официалния форум на отбора и най-запалените фенове кандидатстват за ролите на трима от героите в екшъна. "Главните две роли за поверени на професионалисти - актьорите от Врачански театър Анатоли Бенкин и Борислав Сарафанов. Второстепенните роли са поверени на най-върлите фенове. Единият е студент, докато другите двама са ученици, но не изпускат мач. Наскоро Ботев участва в един турнир в Тетевен и на тези приятелски мачове ходеха само те тримата", възхищава се на упорството на "колегите" си 22-годишният оператор.

За непрофесионалните му актьори снимките в родния футболен екшън са сбъдната мечта. Без да имат актьорска закалка, тримата фенове се справят блестящо, защото играят самите себе си . По-трудни обаче им беше в житейските сцени. "В началото бяха много притеснени, но след първите един-два дни се отпуснаха и влязоха в роля", разказва авторът на филма, който вече е привлякъл интереса на разпространители от Русия и Германия.

Снимките на първия роден футболен екшън са направени за общо 8 денонощия. Остава единствено да бъде заснета кулминацията - финалът на лентата, който ще бъде не само най-емоционалната, но и най масовата сцена. Меле след месното дерби между отборите на Враца и Монтана.

"Ще се блъскат поне 50 човека. Притеснявам се, че наистина могат да се вживеят и затова в момента пиша до полицията и Спешна помощ, за да има осигурена линейка. Искам всичко да е на ниво, защото съм 100 процента сигурен, че ще стане нещо", потърква челото си Искрен Красимиров и обявява финала на историята.

За отбора все пак има хепиенд, тъй като той е класиран за Лига Европа, нещо, което за момента е доста нереално. Щастливата развръзка е само за футболистите и агитката, но не и за нашите герои. След мелето Кънчо е приет в болница, остава без работа и без гадже. Веско пък вижда един от бившите си приятели, за който в хода на филма се разбира, че го е обрал. Двамата се засичат в кръчмата, където феновете празнуват победата и класирането за Европа. Малко по-късни Веско изчаква приятеля си и го застрелва. Такъв е финалът - кървав. Такава е природата на тези хора - колкото и да са хуманни като цяло, все пак не са и светци. - повдига рамене Искрен Красимиров, който е запален левскар.


http://ultras.bg/8530/Fenove-na-Botev-Vraca-se-streliat-v-purviia-po-roda-si-futbolen-ekshun.html

boast boast boast
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 10 Сеп, 2012 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
По евтин бензин и газ за феновете на Ботев Пловдив


Огромен жест реши да направи собственик на бензиностанция към феновете на Ботев Пловдив. Любомир Костов съобщи, че бултрасите вече ще могат да зареждат по-евтин бензин (-10 ст.) и по-евина газ (-5 ст.), когато отбора на Ботев Пловдив гостува. Уникалната по рода си промоция важи за деня и този преди него, когато на футболния клуб му предстои гостуване. Г-н Костов, който от скоро е член на управителния съвет на сдружението възродило най-старият футболен клуб в България разкри и подробности: "Когато на Ботев Пловдив предстои гостувaне - в деня на мача и този преди него бултрасите са добре дошли да се възползват от нашата промоци. Тя важи само за тях. Няма да е трудно да ги различаваме и да избегнем злоупотреби. Когато феновете тръгват на мач, колите им винаги са обозначени със знамена и шалчета. Те трябва да само да кажат на служителите на бензиностанцията, че са от агитката на Ботев и ще могат да се възползват от намалението." - разкри пред PlovdivDerby.com г-н Костов.

Бензиностанцията се намира на края на Кукленско шосе до колелото на околовръстното. Името на бензиностанцията е "Лем Инвест".


boast boast boast boast
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
UU



Регистриран на: 22 Яну 2011
Мнения: 36

МнениеПуснато на: Вто 11 Сеп, 2012 14:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Обзор 4-ти кръг

http://www.ultra-tribune.com/2012/09/bulgaria-group-20122013-4th-round.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pride



Регистриран на: 28 Сеп 2006
Мнения: 6717

МнениеПуснато на: Пет 14 Сеп, 2012 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

UU написа:
Обзор 4-ти кръг

http://www.ultra-tribune.com/2012/09/bulgaria-group-20122013-4th-round.html


http://www.ultrasloko.com/forums/viewtopic.php?t=5651
_________________
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 15 Сеп, 2012 12:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Епохата на Дучето


Колоритният лидер се оттегля след 14 години, през които сектор "Г" достигна върха и падението.

„Герена" е изтерзано място, неуютно като географско положение, като индивиди, които обитават този квартал. Ще се разходим, ще си изпеем песните, ще им покажем как се подкрепя отборът. Ходили сме много по-далеч от "Подуяне". Отиваме там и ги мачкаме”.

Познахте тази стилистика, нали? Думите, естествено, са на винаги колоритния Димитър Ангелов-Дучето. Председателят на Централния фенклуб на ЦСКА бе сменен тази седмица след повече от десетилетие на поста и това ни дава повод да си припомним някои от неговите най-емблематични реплики и моменти начело на „червената” агитка.

Дучето оглави фенклуба на ЦСКА през 1999 г. От този период насетне сектор "Г" започна да придобива истински ултрас вид по подобие на вече развитите западни и балкански сцени. С неговото име начело на Северната трибуна се свързват първите организирани в България хореографии и първите запалени пиротехнически средства. С времето трибуната се разви толкова, че някои от изпълненията й могат да послужат за пример на водещите агитки по света. Ясно е, че недостижимият облик на сектор "Г" в периода 2008-2010 г. не се дължи еднолично на Дучето, а и на още десетки момчета. Но пък в края на краищата добрият мениджър се познава по екипа, който сформира.

Хората от „старата школа” с умиление си спомнят времената от 80-те и началото на 90-те, когато за гостувания в провинцията се събират по едно купе хора. Но и с гордост признават заслугите на Дучето, който в началото на новия век положи основите на организираните масови екскурзии до провинцията и Европа – Ловеч, Варна, Пловдив, Милано, Истанбул. Бройката на пътуващите с екскурзиите на Клуба на привържениците рядко пада под хиляда, а на гостуващия стадион очакват още толкова от районните организации, които Дучето сформира.

Незабравими за всички ще останат шествията до стадион „Георги Аспарухов”, координирани с полицията от Димитър Ангелов. Само за пример, през февруари 1996 г. в мач за Купата на ПФЛ на „Герена” присъства агитка от неколкостотин „червени”, преминали през кански мъки, докато се доберат до крайния квартал. По-малко от десетилетие по-късно Дучето остави във фолклора не само унижения Мишо Мустака, но и емблематичната си реплика: „Водя към „Герена” 5 хиляди армейци, с 5 хиляди презерватива, пълни с бензин”.

С богатия си речников арсенал Димитър Ангелов мобилизираше масата. Караше я да настръхва. Но търпеше и критика, че се вживява в ролята на „фен номер едно”, че приписва на целия сектор своето мнение. За това естествено вина имат и медиите, които търсеха винаги колоритния Ангелов за мнение по всяка тема.
Много хора го критикуваха и за това, че е давал прекалено много привилегии на провинциалните фракции срещу прословутите тридневни софри с домашна ракия и печени агнета. В резултат на което оградата пред сектор "Г" заприлича на някакъв учебник по география на малките населени места, изписани върху червено-бели мушами с грозни шрифтове.

Има и друго нещо – да се приписват всички заслуги за хореографии, пиротехника, екскурзии само и единствено на Димитър Ангелов, разбира се, би било пресилено. Все пак в края на 90-те и у нас започна да навлиза ултрас манталитетът, наравно с всички останали особености на западния живот. Така че Северната трибуна следва своя естествен ход на развитие, а двигател на прогреса й през годините са десетки амбициозни момчета, които прекарват дни и месеци в неуморен труд за облика на сектор "Г". Факт е, че красиви фен артикули и знамена на оградата се появяват от края на миналата и тази година. Те са дело на ултрас обединението „Офанзива”.

„Единствено и само обединен сектор „Г” и обединена армейска публика могат да бъдат фактор”, казва Дучето. По негово време фракциите "Горди", "Торсида Пловдив", "Легион Плевен", УСФ и другите групи от София и страната съжителстваха сравнително мирно в сектора и той удряше като юмрук. Но и вината за разцеплението в Северната трибуна, което започна от 2010 година, не може да се търси само и единствено в едната страна. Редно е всеки да понесе своята отговорност и като големи мъже да потиснат собственото его, за да върви секторът напред (всъщност може и назад – към примерите от 2008, 2009 и 2010 година). Ако го желаят, разбира се.

Дучето бе обвинен в усвояване и присвояване на средства, дарявани от ръководството на клуба. Появиха се и документи, в които са цитирани шестцифрени суми за хореографии. Ангелов контрира – парите са отивали за организиране на охрана от стюарди.

Примерите за обвързване на ултрас организации с ръководства на отбори са неизчерпаеми по цял свят. Това, разбира се, не може да бъде оправдание за определени действия на Дучето в миналото. В един момент той стана неудобен за ръководството и от „Титан” започнаха да търсят начини за неговата смяна. Това стана чрез подставени хора във фенклуба – тези, които в момента прибират парите за охрана. Какво обаче ще се случи оттук нататък?

На събранието в началото на седмицата бяха издигнати и доста честни и познати в сектора хора. Новият шеф на Клуба на привържениците Евгени Рангелов и новоизбрани членове на УС обаче си направиха самоотвод едва четири дни след избирането им. Причината – в новия УС има хора, обвързани финансово със собствениците на клуба. За такива естествено се подозираше отдавна, явно нещата са лъснали при първите срещи, на които се е обсъждало бъдещето на фенклуба.

Сега е интересно накъде ще поеме Централният фенклуб след оттеглянето на чистите хора от него, както и как ще се развият отношенията вътре в сектора – защото от „Офанзива”, въпреки че адмирираха смяната на Дуче, все още твърдо се разграничават от ръководството на клуба. Очевидно конфликтът между фенклуба в бъдещия му вид и най-влиятелната организация в сектора ще продължи.

Иначе Евгени Рангелов-Зозо зае поста с думите: „С Дуче сме стояли рамо до рамо в сектор "Г", нямам нищо против него”. Това е моралът, който отива на истинските "армейци". Тези, които рано или късно ще внесат спокойствие в сектора и ще потушат разцеплението. Те осъзнават старата мъдрост: само народ, който помни своето минало, има бъдеще. Същото важи за сектор "Г".


Противоречива личност, но трябва да му се отдаде заслуженото, защото без него чорбарите нямаше да са и наполовина това което са днес. bye
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 15 Сеп, 2012 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат



Тунджа Ямбол на гостуване blum2
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bulgarista



Регистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 7152
Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Съб 15 Сеп, 2012 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми мяза на Асеновград !?
Бравос !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 17 Сеп, 2012 9:59    Заглавие: Отговорете с цитат



Ей ги...и тия са част от "сцената" connie_29
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 17 Сеп, 2012 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат



Май има за какво да им викат "орки" boast
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 17 Сеп, 2012 17:14    Заглавие: Отговорете с цитат



Още аграрно шоу clapping clapping clapping
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
парци



Регистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 6703
Местожителство: Parc des Partcalence

МнениеПуснато на: Пон 24 Сеп, 2012 9:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Полицията във Велико Търново спаси от линч турските собственици на Етър, след като отборът загуби катастрофално от Литекс с 0:4. Феновете на "виолетовите" причакаха клубните шефове пред стадион "Ивайло", където опитаха да се саморазправят с тях.

Репликите "Марш в Турция" и "Искаме свободен Етър" бяха измежду най-леките обръщения кум турците. Търновската полиция обаче се намеси адекватно и изведе босовете на Етър от стадиона без да се стигне до инциденти.

Недоволството на феновете е логично след пет поредни загуби на нула. В последните три мача, два от които на "Ивайло", "болярите" постигнаха голова разлика от 0:8. Слабите резултати закотвиха Етър на дъното с три точки, колкото имат и Ботев Враца. Само Миньор е под тези два тима с две точки от началото на сезона.

Привържениците на Етър настояват турските собственици на клуба да се оттеглят час по-скоро. И понастоящем част от финансите се осигуряват от Общината, което кара феновете да вярват, че тимът ще оцелее и без благодетелите си от южната ни съседка.

_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Следваща
Страница 10 от 16

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum