МАКЕДОНИЯ

 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Съб 14 Апр, 2012 21:48    Заглавие: МАКЕДОНИЯ Отговорете с цитат

Масова екзекуция до Скопие потресе Македония на Разпети петък
Петима млади рибари разстреляни на брега на Железарското езеро




Македония осъмна на Разпети петък смразена от зловещата новина за петима убити рибари, съобщават всички македонски медии. Телата им са намерени снощи около 22.30 на брега на Железарското езеро потънали в кръв и с огнестрелни рани.
Полицейски екипи от Смилковци, Бутел и Радишани са работят на местопрестъплението през цялата нощ, но първоначалната информация е доста оскъдна. Убитите са на възраст от 18 до 20 години. Около труповете им са намерени много гилзи.

Според местни жители момчетата са от околните населени места и често идвали да ловят риба на езерото. Вчера привечер около 18.30 часа се появили отново с две коли и започнали да мятат въдиците. По-късно телата им са намерени от други рибари.

Някои от медиите твърдят, че сред момчетата имало и млади момичета, които на следващата година е трябвало да бъдат абитуриентки. Но от девойките няма и следа.

Жители на Црешево свидетелстват, че на единия убитите се казвал Борче Като, който редовно идвал да лови риба тук и бил известен като добър и кротък утвърдят семеен човек. Той бил разпознат, тъй като трупът му лежал до неговата кола, чиито врати и багажник били отворени. Подробности се очакват по-късно през деня.

Цитат:
Македонското МВР предупреди за опасност от междуетнически конфликт коментари/3
14 април 2012, 20:06

Скопие, Македония
Присъедини се към WebClub Blitz
изпрати на приятел
Добави в Twitter
Добави в Facebook
Разпечатай
Министърът на вътрешните работи на Македония Гордана Янкулоска предупреди, че има опасност от нов междуетнически конфликт, който може да бъде предизвикан от убийствата на петима македонци в четвъртък, предаде ИТАР-ТАСС.
„Присъединявам се към призивите на политическите лидери в страната и на нашите международни партньори за спокойствие. Не трябва да се предприемат никакви действия, които може да провокират нов меджуетнически конфликт в страната”, каза Янкулоска.

Петима македонци бяха убити в четвъртък в района на Железарското езеро близо до Скопие. Ръцете на четири от жертвите са били завързани, а телата са били наредени едно върху друго до изоставен автомобил. Петата жертва е открита на около 100 метра от останалите.


коментар от нета:
Наи голямата историческа и човешка гавра във Вардарска македония е че АЛБАНСКОТО МАЛЦИНСТВО ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ОТ шумадииско српското лудо мнозинство . Трагедия която много малко Българи я знаят ,други въобще не ги интересува . Рано или късно шиптърите ще изколят титовите синове ,тия дето чупиха,взривяваха ,заливаха със синя боя и пикаеха върху паметниците на нашите дядовци , ОСКВЕРНИХА И ГРОБОВЕТЕ И ПРЪСНАХА БЕЛИТЕ И КОСТИ.

там става това което е чсно че ще стане и отдавна си го говорим,
който не се обърне към майката родина обаче го пампурка мощно,без никакви сантименти;

офтопик извън темата:

Скопие си присвои и Симеон Радев коментари/18
10 април 2012, 15:51

София, България
Присъедини се към WebClub Blitz
изпрати на приятел
Добави в Twitter
Добави в Facebook
Разпечатай
Авторът на „Строителите на съвременна България” Симеон Радев се сдоби с паметник в Скопие. Бюстът на големия български общественик и дипломат е поставен на покрива на македонското Министерство за надворешни работи, тоест Министерство на външните работи.
Така авторът на „Строителите на Съвременна България”, български писател, публицист и дипломат, стана поредната българска историческа личност, превърната в новомакедонец.

Паметници и бюстове в Скопие вече имат един от последните владетели на Първото българско царство - цар Самуил, ръководителите на ВМОРО – Гоце Делчев и Дамян Груев, репресираните и отричани Методи Шаторов, убит от сърби на Милеви скали, Пазарджишко, и Методи Андонов – Ченто, лежал в затвора в Идризово в процеса на дебългаризацията на Македония.

Историци припомнят, че идеята за присвояването на Симеон Радев и кооптирането му в македонската история не е от днес. Македонски дипломати и историци искаха да поставят паметна плоча на Радев още преди време в Париж.

Симеон Радев е бележит български общественик, дипломат, писател и публицист, който във въведението на фундаменталния си труд „Строителите на съвременна България” пише така: „Миналото, от което България е получила струите на своя нов живот, е епохата на Възраждането. В нея трябва да търсим добродетелите на духа и на волята, чрез които българският народ възмогна над трудностите на една млада държава и над рисковете на една бурна история”.

Може би този надпис трябва да стои и на паметника в Скопие.

Очаква се реакцията на нашето Министерство на външните работи по въпроса с наглата кражба.


Кой е Симеон Радев

Симеон Радев е роден на 19 януари 1879 г. в Ресен. Учи в българските училища в Ресен, Охрид и Битоля. Стипендиант на Българската екзархия в Цариградския султански френски лицей „Галатасарай”.
Създател и издател на вестник „Вечерна поща”, списание „Художник”, вестниците „Воля” и „Ефор”.
Член на ВМОРО от 16-годишна възраст. Доброволец в Македоно-Одринското опълчение по време на Балканската война.

Автор на „Строителите на съвременна България”, „Ранни спомени”, „Това, което видях от Балканската война”, „Македония и Българското възраждане през ХІХ век”, „Българската студентска колония в Женева”.
Симеон Радев е участник в Букурещката мирна конференция през 1913 г. Дипломат в Букурещ и Берн. Напуснал дипломатическата служба през 1917 г. и заминал като доброволец на фронта.
През 1918 г. е един от представителите на България при изработването на Солунското примирие, след което България излиза от Първата световна война.
Пълномощен министър в Холандия, Турция, САЩ, Великобритания и Белгия.
Умира с мисълта за бъдещето на България в София на 15 февруари 1967 г.



послеслов,усетили се:

Скопие припряно скри паметника на Симеон Радев в хранилище
Паметникът на Симеон Радев бил поставен погрешка пред МВнР в Скопие и властите експресно го махнали завчера, става ясно от публикации в скопски медии вчера. Бързането за премахване на скулптурата е било толкова голямо, че в началото е бил свален друг паметник, пише "Утрински вестник". Официалното обяснение е, че скулптурата не била предназначена за там и е била поставена на сградата на МВнР по грешка. Допълнителна тежест на скандала даде и реакцията на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ), откъдето са запитали - как е възможно да се прави скулптура на Радев, който се е подписал под договора за разделяне на Македония. Според дипломати става дума за скандал. "Подобно нещо, слагане на скулптура на Радев, въобще не беше нужно. Направена е грешка и не толкова за това, че Радев е македонец, който е казвал, че е българин, а заради политическите ходове на България в момента. Недопустимо е във време, когато България прави огромни усилия да се присъедини към Гърция в оспорването на македонската идентичност, да се появи подобна скулптура", заявил Слободан Чашуле, бивш министър на външните работи.

Македонският в. "Дневник" добавя, че от правителството съобщили, че статуята на Радев е била поставена по грешка и тя ще бъде дадена на Музея на Македония. Директорът на правителствената служба, която е поръчала статуята - Васе Доневски, казва, че паметникът ще бъде сложен в хранилището на музея, съобщи агенция "Фокус"

ИЛИ СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ РОДИНАТА МАЙКА ,ИЛИ В МАСОВ ГРОБ!!!
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 14 Апр, 2012 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

И като се обърнат кво...Тя майката родина, дето е за нас мащеха, нас не може да ги оправи та тях ли...Винаги сме си патили от сантименти към тия земи, без реално геполитическо значение и те винаги са ни го забивали баят...Ама да видим какво ще стане...щото тия са изтървали коня много отдавна bye bye black_eye
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tseko



Регистриран на: 02 Сеп 2008
Мнения: 1735
Местожителство: СОФИЯ

МнениеПуснато на: Нед 06 Май, 2012 0:23    Заглавие: Отговорете с цитат

04.май.2012 / 22:01

Хулигани попречиха на българския посланик в Скопие да положи цветя в памет на Гоце Делчев

Българския посланик в Скопие бе възпрепятстван да положи цветя в памет на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие. Българската делегация, водена от новоназначения посланик в Скопие Иван Петков и съставена от местни българи, се е опитала да поднесе цветя пред саркофага, в който са положени костите на Апостола на борбите на българите от Македония и Одринско Гоце Делчев.



Пред църквата "Свети Спас" българската група е била нападната от организирана група хулигани, съобщи "Фокус". "Аз бех на гробот и бехме спречени да се положат китки и ще дойдеше до физически побий, избегнахме и посланикот не положи китки. Групата беше организирана антички и е от ВМРО-ДПМНЕ" - разказва очевидецът Драган Попов. От разказа му стана ясно, че хулиганската група е била от античното крило на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ и че посланик Петков така и не е успял да положи цветя в памет на Гоце Делчев в деня на 109-годишнината от неговата гибел.
Президентът Росен Плевнелиев определи като недопустим случая с българския посланик в Скопие. Македонският посланик в София ще бъде призован да даде обяснения за случая, каза той в град Гоце Делчев. "Ние приветстваме и подкрепяме членството на всяка държава в европейското семейство. Ако някой обаче иска да бъде член на това семейство, трябва да покаже с дела, не само с думи, че обича останалите държави. България ще работи за присъединяването на Македония към Европейския съюз, но от своя страна македонският народ трябва да ни покаже с делата си, че също ни подкрепят" - заяви Росен Плевнелиев.
Министърът на външните работи Николай Младенов също определи случилото се днес в Скопие по време на възпоменателната церемония в памет на Гоце Делчев като недопустимо. Опитът за възпрепятстване на поднасянето на венци от посланика на Република България в Скопие е в противоречие както с европейските принципи, така и с човешките норми на уважение към паметта на личностите, допринесли за свободата и достойнството. Именно затова по-рано днес в МВнР пред посланика на Македония Благой Ханджийски беше изразен остър протест по повод случилото се.
_________________
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 09 Май, 2012 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.fanface.bg/agitki/item/4301-%D0%B4%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0.html


Абе откога Дучето взе да става говорител на Външно? boast beee
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Нед 24 Юни, 2012 19:59    Заглавие: Отговорете с цитат

ето за такива изтъпления никава милост и сантиметър отстъпка за тея пройдохи,
на въже шумаджииски проститутки


Македония отказа да разреши възстановяването на българските военни паметници - на полковник Коста Каварналиев и Фердинандова чешма зад фронтовата линия край Дойран от времето на Първата световна война.

Отказът се съдържа в писмо на македонското външно министерство, изпратено до посолството ни в Скопие на 1-ви юни, буквално в навечерието на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Аргументът за отказа е "отсъствието на реципрочност", тоест невъзможността да се възстановят "македонски паметници в България".

В отказа обаче не се посочват и не става ясно какви и къде са тези "македонски" паметници.

Едно от условията, които поставя Македония, за да разреши да си възстановим и поддържаме военните паметници е направо смешно.

"Условието за реципрочност? Та Македония била ли се е на наша територия, да сме водили някога война, за да има македонски военни паметници или гробища?"

С този реторичен въпрос директорът на НИМ Божидар Димитров коментира позицията на Македония по въпроса за българските военни паметници на нейна територия.

Димитров в типичния си стил допълни, че има една възможност - да се потърси мястото на смъртта на Филип Македоски, но от оскъдните исторически сведения за него може да се направи извода, че то пак няма да е на наша територия, а някъде около Ниш. Имало обаче надежда и да е в Софийско...

„Но за какви паметници става въпрос изобщо?", попита отново Божидар Димитров.

Божидар Димитров обясни, че отказът на Македония е прецедент, тъй като противоречи на произтичащата наредба от Женевската конвенция и България има пълното право да се грижи за военните си гробища.

Искането за сключване на отделно и специално споразумение с нашата страна е пълен абсурд и българските управляващи трябва да реагират незабавно и изключително категорично.

Според него реакцията от страна на Българската държава трябва да бъде изключително остра и е крайно време позицията към Македония да бъде променена.

„За настоящото положение на отношенията между двете страни може да бъде упрекван целия политически елит от последните 15 години - и народни представители, и министри, и военни министри, и премиери, и президенти.
Защото те не престанаха да повтарят като папагали, че Македония е готова да бъде приета в НАТО и ЕС, и че ние ще подкрепим тяхното членство. Това трябва да престане!", бе категоричен Божидар Димитров.

Той обясни, че нотата с отказа на македонските власти е поредното „специално отношение към България", тъй като Гърция и другите държави нямат никакви проблеми с поддържането на гробищата на войниците си там.
Божидар Димитров даде като пример гръцкото гробище край Валандово, което се намира съвсем близко до българското.

Божидар Димитров каза още, че вчера той е открил поредния български възстановен паметник - край гара Дряново, където са погребани 193 български войници, били се по време на Първата световна война.

Това е станало със спонсорството на двама лични приятели на директора на НИМ - Максим Михайлов от с. Влас, Анани Костадинов от Кюстендил и с договорка с местните власти.

„Разбира се тук се крие риск централните власти винаги да обявят възстановените вече гробища за незаконни", допълни Димитров.

"Не това е пътят, естествено", продължи той, и подчерта, че цялостно държавата трябва да изпълни задълженията си към историческата памет на нашия народ.

Божидар Димитров моментално сметна: "За една петилетка аз успях да помогна за 8 такива паметника. Общо в Македония българските паметници и гробища са 505 - остават още 497".
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 20 Окт, 2012 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:


В Македония: Скандал! Наши фенове викат за България

Медии в Македония са останали потресени от част от публиката на стадион Васил Левски в мача на България с Дания. Изданието plusinfo.mk публикува клипче, на което личи, че част от феновете на стадиона издигат плакат, на който пише ясно: "Българи юнаци", а под него "Македония е с вас". Всичко това буквално е втрещило журналистите и те определят постъпката като скандална.

"Македонците знаели да викат и за България?! Футболни фенове, вероятно от нашата страна, издигнаха транспарант "Българи юнаци, Македония е с вас" и подкрепиха националния отбор на нашата източна съседка в световната квалификация с Дания, пише изданието "plusinfo.mk". - Скандалната им постъпка можете да видите в следното видео" и дават линк към него.


boast boast boast
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Fobos



Регистриран на: 14 Сеп 2006
Мнения: 1111
Местожителство: около Марс

МнениеПуснато на: Нед 21 Окт, 2012 16:02    Заглавие: Отговорете с цитат

“Кръвта вода не става” bye
_________________
Man on the dark side of the Moon
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 09 Ное, 2012 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Българите в Македония настояват да се създаде

федерация между Македония и България, писа електронното издание "Охридска България". В материала се призовава двете страни да влязат в нов държавен съюз, в който доминираща позиция да има България. Увеличената раждаемост на албанците застрашава Македония и вместо албанска федерация трябва да се създаде федерация с България. В нея Струга и Кичево щели да останат албански, а Скопие - да е двунационален. Пиратска партия бе създадена в Македония от млади хора, които искат да останат анонимни. Те обещават да се борят с "корупцията и разврата в политическата система" на страната.
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 09 Ное, 2012 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааааа айде нема нужда пак да си създаваме ядове зарад ониз... connie_29
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Pride



Регистриран на: 28 Сеп 2006
Мнения: 6727

МнениеПуснато на: Пет 09 Ное, 2012 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Metala написа:
Ааааа айде нема нужда пак да си създаваме ядове зарад ониз... connie_29

От тая кръв онизаната има всеки трети в София, нужда идва не пита.
_________________
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bulgarista



Регистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 7152
Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Пет 09 Ное, 2012 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Що бе ?
Време беше.После САЩ ни дават оръжие и си правиме
ебати шоуто на Блаканите, Първа,Втора Световна си ги слагаме в малкия джоб. acute

Сериозно,тва е пълен абсурд да стане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum