Батакът български "футбол"
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 49, 50, 51  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Нещата от живота
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 26 Ное, 2013 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко за разведряване:



И специален поздрав за той си знае... biggrin


_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 06 Дек, 2013 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Къде е публиката?

Позор – нито един от вчерашните 6 мача в А група не събра повече от 1000 зрители
Междинните кръгове нямат почва у нас, поне що се отнася до посещаемост. Всъщност имаме пресечна точка. Работният ден дублира по фланга слабото ниво на футбола и ето ти го пробивът по крилото като отговор на загадката. Като контрапункт е сравнително мекото време във вчерашния ден, когато се изиграха 6 от общо 7 мача от 20-и кръг в А група.

В развитите футболни държави междинните кръгове се провеждат в извънработно време, през вечерта. Но там всичко е отдавна организирано и уредено. Като се започне с транспорта, мине се през осветлението и всякаквите удобства на стадиона и се стигне до неизбежната тема за футболната култура. В България усещането за футбол и изобщо за спорт е различно. У нас огромна част от публиката е в залите и стадионите само когато любимият й отбор върви добре и обратно – при спадове неминуемо има отлив от трибуните.

Като контра на тази теза са обстоятелствата около мача Лудогорец – Черно море, завършил 1:1. Пряко сили хиляда човека, това никак не е нормално, като се има предвид, че на мачовете от Лига Европа поне два пъти повече зрители от Разград пътуваха до София, за да гледат отбора на стадион „Васил Левски“. А вчера едва половината от тях бяха на „Градския“, за да гледат срещата с Черно море. Ето ви и още сериозни поводи, за да има висока посещаемост: Лудогорец е в най-високата точка на развитието си като клуб, а отборът е във върхова форма като игра. Черно море е съперник, който нанесе удар по тима на Стойчо Стоев преди няколко месеца, като би 3:1 във Варна и сега би трябвало да има настроения за отмъщение. Плюс това отборът на Георги Иванов – Гонзо е в суперподем, смачка Левски миналия кръг и дойде с напомпано самочувствие в Разград. Мачът е нещо като регионално дерби, въпреки че Лудогорец е друго ниво в сравнение с Черно море. И все пак хиляда човека са обидно малко публика за отбор, който е гребенът на вълната и е осветен от блясъка на славата.
Симпатягите от Левски пък предизвикаха интерес на максимум 600 човека на „Герена“. Една част от тях са отишли на стадиона, за да видят с очите си спрелия строеж на сектор А на стадиона. Ами как няма да бъде замразена трибуната, като този отбор не може да развълнува и Мъртво море. Вчера на „Георги Аспарухов“ май имаше повече полицаи, отколкото билети е продал Константин Баждеков. Тъжна картинка, но това е логично, като се има предвид тъжният футбол, който играе Левски. Въпреки това сините биха с 3:0 Любимец и записаха четвърта поредна домакинска победа. „Герена“ отново е непревземаема крепост! Левски бие рекорди, а един от тях е, че на стадиона ходят в пъти по-малко от общата бройка на притежателите на годишни абонаментни карти.

За Литекс сме казали, каквото имаме да казваме, но да добавим, че в Ловеч билетите са в пъти по-евтини от тези в Разград, отборът в момента е на второ място и реален претендент за шампионска титла. Хиляди празни седалки останаха необитаеми и вчера на мача с Черноморец.

Явно през седмицата на хората в България не им се ходи на мач и предпочитат телевизионните предавания. Даваме само два примера от делнични мачове в Европа. Италия: Авелино – Фрозиноне за купата, 3000 зрители и Йовил – Блекпул от Чеппиъншип на Англия, 5530 зрители.

А като смятаме грубо публиката на всички вчерашни мачове в българската А група, се оказва че общата бройка е малко над 3500 зрители, или средно по около 600 човека на мач. И то с уговорката, че навсякъде сме добавили по около 10 процента от това, което виждаме.

И всичко това е въпреки че на стадионите ни никой не спазва забраната за тютюнопушене и никой не прави проблем на зрителите, ако псуват или обиждат някого (изключение са двама глобени наскоро в Стара Загора). Ами ако Министерството на здравеопазването следи стриктно за употреба на цигари и полицията извежда всеки, който ругае на висок глас, каква публика ще остане по стадионите в работни дни? И защо изобщо някъде строят части от стадион, на друго място цял стадион, а на някои стадиони подменят старите седалки с нови.



МАЧ ПО МАЧ



Лудогорец – Черно море - 1 000



Левски – Любимец - 600



Локо Сф – Локо Пд – 600



Пирин ГД – Славия - 690



Литекс – Черноморец - 250



Нефтохимик – Берое – 430



Общо – 3570 или средно на мач - 595 зрители



Желю Станков, Тема спорт

_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Нед 12 Яну, 2014 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Екозащитници протестираха срещу стадион в "Бояна"

Цитат:
Жителите на кварталите "Бояна", "Бъкстон", "Манастирски ливади", "Драгалевци", "Горубляне" и "Павлово" не са съгласни общинската администрация да променя жизнената им среда без консултации с тях.



подкрепям Горубци,поне са ми комшии и тъпи копелета,
как така стадион в Бояна ще се строи и ще им нарушава екоравновесието?

тоя модър уърлд отвреме на време ми идва в повече и ще взема заложници някой ден biggrin
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 27 Фев, 2014 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Телевизията срещу феновете и у нас

Не видяхте ли хореографията на над 1000 фенове на ЦСКА в Бургас преди мача им с Черноморец?

Разбира се, че не сте. Няма как да я покажат тв камерите на Tv7, защото тя бе насочена срещу медията, която държи правата за първенството.

"Против телевизионната диктатура", пишеше на транспаранта.

Мачът бе в понеделник в 17,30 часа. На него имаше около 3500 зрители, които със сигурност щяха да са повече, ако двубоят бе в събота или неделя. Поне 2000 щяха да са от София, а и местните може би нямаше да са толкова малко.

Защо има мачове в понеделник, почти в работно време?

Защо в петък, 28 февруари, Левски и Локомотив (Сф) ще играят в 15 ч, когато нормалните хора работят?

И трето защо - но доста сериозно. Защо има мач на 3 март, навръх националния празник, и то в 15,30 следобед? Та ако решат дори 20 фенове на Черноморец да го гледат, да им иде целия празничен ден в път до Пловдив и обратно (съперник е Локо-Пловдив)...

Разбира се, въпросите ще получат стандартния отговор от медията, която предава мачовете - ние плащаме милионите за правата, ние поръчваме музиката.

Неоспоримо е, а и никой не опитва да търси сметка от Tv7. По целия свят притежателите на тв правата диктуват правилата, но дали по света е възможно да правиш чак такива лупинги с часовете и дните на мачовете?

В Англия мачовете се играят в събота и неделя, много рядко късно в понеделник. Има изтеглени за ранни часове, но те се знаят от началото на сезона и са фиксирани. В Германия часовете са ясни и през уикенда, като пак се предават най-интересните мачове.

Конфликтът тук е на публичния интерес към българското футболно първенство, на запалянкото - този, за когото би следвало да е играта, срещу интереса на плащаща си за излъчване медия, както и на клубовете.

Защото те зависят от парите от тв права.

Това е сложен казус на модерния футбол. Един от няколкото такива, който все повече гневи агитките и праща хората далеч от трибуните.

Мачовете са разделени в 4 дни, за да се предават всичките. Но има и конфликт с риалити шоута и други продукции на Tv7, та часовете са понякога странни. И диктатурата, неизбежна заради влизащите в клубовете пари, трябва да има все пак някои норми и правила.

Но при немощен и готов да се наведе при всяко входящо плащане БФС и изпаднали в криза клубове, коректив няма. Каквото каже медията с тв правата, това става.

Никой не може да я обвинява, тя си плаща сериозно за това право. Но дали така няма да прогоним и малкото останали ентусиасти, които ходят по стадионите у нас?

И по-важно - интересува ли го някой този въпрос? Защото не изглежда да е така...

Феновете са извън играта. Която уж е за тях.

ПРОТЕСТИ ИМА ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА
Мачовете от 12,30 ч местно време в неделя в Италия са нововъведение и предизвикват страхотни протести от фенове. Стигна се и до бойкоти, като на един такъв двубой в Болоня висеше транспарант: "На обяд се яде паста и се пие вино. Футбол се играе следобед". Но такава е политиката на Sky Italia - всички мачове да се предават, което може да стане само с разделянето им из много часови пояси.

Преди 2 седмици Арсенал прие Ковънтри в петък вечер за Купата на Футболната асоциация и над 10 000 места останаха празни. Протест!

В Испания през миналия сезон накараха Бетис да играе домакински мач в полунощ, за да не съвпада със супердербито Реал-Барса. Феновете на тима от Севиля протестираха, хвърляйки на терена хиляди топки за тенис, за голф и какво ли още не, и спирайки на няколко пъти мача.

У нас протести срещу часовете на мачовете имаше и от фенове на Левски, и на пловдивските отбори.

Дидро, Sportcafe.bg

_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 27 Фев, 2014 22:45    Заглавие: Отговорете с цитат

нема кой да ги чете тея анализи 30 страници

кур за българския футбол.
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pride



Регистриран на: 28 Сеп 2006
Мнения: 6727

МнениеПуснато на: Съб 01 Мар, 2014 4:54    Заглавие: Отговорете с цитат

тук там светлина

http://lokosf.info/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D1%81-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2/25-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8/315-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%B2-%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D1%8A%D1%82-%D0%BC%D1%83-%D1%81-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85-%D0%B2-%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0
_________________
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lokomotiv_sofia_iztok



Регистриран на: 20 Юни 2011
Мнения: 247
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Съб 01 Мар, 2014 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво Стойчо ! Браво момчета ! clapping
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
парци



Регистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 6703
Местожителство: Parc des Partcalence

МнениеПуснато на: Пон 03 Мар, 2014 12:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е по-скоро за "Скивайте смех", ама аре:
Цитат:
Полицията може да откаже да охранява вечното дерби Левски - ЦСКА в събота, съобщава в днешния си брой вестник "24 часа". Причината е проблем във видеонаблюдението на националния стадион "Васил Левски". Това е едно от най-важните изисквания за лицензирането на съоръжението.

Левски, който е символичен домакин на мача, е бил уведомен за проблема още по време на петъчната среща в СДВР, на която са били представители и на двата клуба. Договорът за поддръжката на камерите е изтекъл през декември. От този момент липсва всякаква работа по тях. Част от устройствата са и доста замърсени, като е трудно да се извади картина. Единствено са закупени два нови монитора за нуждите на охраната.

Всички проблеми обаче трябва да бъдат решени преди дербито, категорични били униформените. Ако те не се съгласят да охраняват мача, такъв просто няма да има, защото едва ли има кои да се навие да сложи хората си точно на най-напечения мач на България.

По принцип "Васил Левски" разполага с най-много точки на видеонаблюдението, но апаратурата вече е доста остаряла. Камерите са от старо поколение, които не дават достатъчно добра картина, за да бъде използвана като доказателство за хулиганство в съда. На всичко отгоре и обективите били замърсени.

"Васил Левски" в момента е единственото ни съоръжение от висок клас на УЕФА и няма алтернатива за мачове от евротурнирите и евроквалификациите, които предстоят. Централата в Нион обаче пусна Лудогорец на него за мачовете от груповата фаза на Лига Европа с куп отстъпки, които се закани повече да не прави. Съоръжението се нуждае и от спешен ремонт. В момента отново има сериозни фуги, през които тече в залите. Отделно част от седалките вече са деформирани и не позволяват сядане. Такива има дори в ложата и на местата за журналисти.

"Васил Левски" се води в капитала на дружеството "Национална спортна база", на което единствен принципал е Министерството на младежта и спорта.

clapping connie_29 clapping
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 12 Мар, 2014 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.zapalqnkovci.com/news/id/3034#sthash.nxLRXWHJ.dpbs

Е не...считай братче black_eye bye
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
парци



Регистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 6703
Местожителство: Parc des Partcalence

МнениеПуснато на: Сря 12 Мар, 2014 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Във вариант №2 се превърна националния стадион "Васил Левски". Но управата там е категорична - няма как да се подготви за такъв сблъсък. В четвъртък на арената в София е двубоят "Лудогорец" - "Валенсия" от Лига Европа. А в събота там е вечното дерби ЦСКА и "Левски".
На стадиона в момента текат спешни ремонти с монтиране на седалки, счупени на последния сблъсък на "сини" и "червени". С други думи - арената не може да приеме трети мач за 4 дни.

Считай ти за каква кочина става въпрос.
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 25 Мар, 2014 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.zapalqnkovci.com/news/id/3185#sthash.5VNzxuhy.dpbs

Буахахахахахах biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin bye bye
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 24 Апр, 2014 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.fanface.bg/ultra/item/9809-те-отново-бяха-там-и-пак-бяха-същите.html

Какъв толерастичен дебил трябва да си за да го спишеш това comando comando comando comando comando comando
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Pippo



Регистриран на: 04 Сеп 2006
Мнения: 1292

МнениеПуснато на: Пет 25 Апр, 2014 0:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Хахаха ебати идиота, какъв мирен начин да го изгонят, като дори и след това Динев пак не иска да си ходи?
пп- От това за "националната кауза" Лудогорец, 40 000 с Валенсия, от които 39 900 отишли да викат "Българи юнаци" вече ми се повдига...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 25 Апр, 2014 7:03    Заглавие: Отговорете с цитат

e какъв?
Жельо Станков копиран от Стандарт във фенски сайт comando
закривай,ебати и сцената.
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 25 Юни, 2014 14:02    Заглавие: Отговорете с цитат

http://gong.bg/bg-football/a-grupa/bez-garancii-za-bydeshteto-na-botev-obezpecheni-sa-za-kratko-284919

http://www.vbox7.com/play:7284e000

boast
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Нещата от живота Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 49, 50, 51  Следваща
Страница 21 от 51

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum