ДФС ЛОКОМОТИВ СОФИЯ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> История на "Локомотив" София
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пон 24 Ное, 2008 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пон 24 Ное, 2008 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат



Антоанета Стефанова - новата царица на шахмата

Световната шампионка по шахмат за жени Антоанета Стефанова е родена на 19 април 1979 година в София. Състезава се за шахматен клуб Локомотив София. Става световна шампионка за девойки до 10 години в Агуадиля (Пуерто Рико) през 1989 г. Тя е европейска шампионка за девойки до 14 години, европейска вицешампионка за жени по ускорен шах от 2000 г. Има европейска титла за жени от 2002 г. на първенството във Варна. През 2004 г. печели трето място на европейското първенство за жени в Дрезден. Стефанова е участвала в шест шахматни олимпиади през периода 1992 - 2002 г., като става най-младата участничка сред състезателките.

Антоанета Стефанова влезе в историята на шахмата като 10-ата световна шампионка. Във финала на първенството на планетата в руския град Елиста българката победи с 2.5:0.5 точки рускинята Екатерина Ковалевска, като преди това на полуфинала отстрани петкратната световна шампионка, грузинката Мая Чибурданидзе. Стефанова сложи край на господството на китайките в женския шахмат, започнало от 1999 г. Оттогава насам Зу Ченг и Кси Джун се редуваха да поделят титлата помежду си. Двете китайки обаче се отказаха от участие в Елиста, изтъквайки лични причини - бременност и майчинство, се чете в сайтовете с шахматни новини. Сега благодарение на Стефанова титлата се върна в Европа, коментират руските медии.
Това не е първата световна титла на Антоанета в шахмата. Тя става номер едно на планетата още през 1989 г., когато е на 10 години и печели първенството за нейната възраст в Пуерто Рико. Освен това Стефанова е сред 10-те жени в историята на шахмата, носителки на най-високото звание - международен гросмайстор за мъже.
Сравняват я с унгарското дете чудо Юдит Полгар, но тя иска да живее щастливо и да играе шахмат, казва за нея руският треньор по шахмат Юри Якович. Според думите му, вместо да се съсредоточи в играта, след като спечели европейската титла през 2002 г., тя го го „удари на живот“.
„Доколкото знам, Юдит постоянно е тренирала шахмат, а аз, честно казано, се занимавах активно с този спорт от петата до десетата си година. След това просто играех на турнири. Едва в последните две-три години възобнових сериозните шахматни занятия“, разкрива българката в интервю за „Спорт експрес“, където казва още, че когато е в София, най-обича да ходи с приятели по дискотеки.

Обявена за дете-чудо

в шахмата, Антоанета още от шестгодишна си е извоювала място в медийно пространство заради това, че печели предни места на турнири за жени в България. Началото си в шахмата Стефанова свързва с баща си Андон и по-голямата си сестра Лиана. „Когато бях на пет години, баща ми започна да учи мен и сестра ми на шахмат. След няколко месеца двете отидохме в един шахматен клуб („Локомотив“ (Сф) - бел.ред.) и победихме всички деца на нашата възраст и даже няколко по-големи“, спомня си сега световната шампионка. За уникалната и дарба и интелектуалния потенциал говорят фактите - на три години тя познава буквите и пише прости думички, на четири вече може да чете и пише благодарение на сестра си, която играе с нея на „Учител и ученик“. Свободната професия на художник задържа бащата Андон Стефанов повече време вкъщи. За да забавлява двете си дъщери, той играе с тях на „Не се сърди човече“ и табла, а когато Антоанета става на четири им отваря шахматната дъска. „Забелязах, че шахматът става интересен на момичетата и само след няколко месеца започнаха по-сериозно да играят. В началото Лиана побеждаваше, и на Ети (галеното име на Антоанета) не и бе интересно. Тогава аз сядах срещу нея. Пусках я де ме победи, за да и стане по-вълнуващо. Към петата и година вече трябваше доста да се потрудя, за да поддържам равна позиция, а след шестата не си спомням да съм я побеждавал, въпреки че достатъчно добре играя шах“, разказва Стефанов, който през този период се заравя в шахматната литература, гради методики, които най-добре да пасват на дъщеря му и нагажда схемите на игра според нейните предпочитания. Казва, че основното, от което се е ръководил, е това да не откъсва момичето от игрите на улицата, а за тренировки все се намирали по три-четири часа дневно. Антоанета тръгва по турнири за жени, когато е на шест години. „Беше и интересно, защото те се провеждаха все на хубави места на морето. Ходеше на плаж, играеше на пясъка, плуваше и затова не усещаше напрежението. Никога не съм искал от нея максимални резултати, но тя има амбиция

Винаги да побеждава

Сама започна да гледа по-сериозно на играта“, спомни си бащата.
Според разкази на шахматистки, играли по това време срещу Стефанова, тя е типично дете вундеркинд, поело тежестта на славата от най-ранна възраст и лишено от радостите на детството. „Играла съм една партия с нея някъде към 1988 г. и си спомням едно дете, което тотално беше потиснато от славата и публичността, която го притискаше да побеждава, а невинаги се получаваше“, казва бивша състезателка, пожелала да остане неназована.
В този период медийното внимание към детето чудо е засилено дори от страна на съветски издания и особено след като става световна шампионка при 10-годишните. Оттогава до 20- годишнината си Стефанова не участва в първенства на планетата. През цялото това време играе предимно на турнири за жени, а по-късно и за мъже.
Чисто теоретично Антоанета е можела да спечели около 15-16 световни титли, защото в своята възраст не е имала никаква конкуренция, а по регламента обикновено един състезател по шахмат може да играе дори по два пъти във всяка възраст, защото формата на тези първенства е за шахматисти „до 11, до 12, до 13... и т.н. години“. За ситуацията по това време бащата разказва: „Като световна шампионка от Пуерто Рико тя получи покана за следващото първенство в Чикаго, а наградата за победителката там бе стипендия за колеж. Хората от българската федерация ме излъгаха, че първенство няма да има и ни изпратиха в Сингапур на турнир за девойки до 16 години, а тя бе на 11. Когато се прибрахме, се оказа, че за Чикаго са изпратили друга шахматистка, дъщеря на човек от федерацията, който и до днес е там. Не можах да премълча, изпокарах се с ръководството и Антоанета не видя световно първенство, докато стана на 20. И тя загуби от това, и България загуби“, обясни Стефанов.
Израстването на Антоанета като добър шахматист става по време на участията и в открити турнири за мъже, които имат значително по-големи наградни фондове от тези при жените. Дори на олимпиада в Истанбул през 2000 г. треньорът на националния отбор Силвио Данаилов я бе включил в състава на мъжете.
„Тя предпочита мъже за съперници. Те са по-приятни и са много по-добри в играта. Сред жените имаше много злобни, които умираха от яд, че едно дете ги побеждава и беше тягостно да играе с тях“, обясни предпочитанията и бащата.
На 13 години Антоанета участва в клубните първенства на Югославия, по-късно на Румъния, Франция и др. Това е схемата, по която си осигурява финансови средства за участие в други престижни турнири. Българската федерация по шахмат (БФШ) поема разходите и само когато е с националния отбор. Парите, които тя получава от „Югометал“ през 1993 г. за участието в първенството на Югославия, спасяват нейната кариера. „Бяхме пред отказване от шахмата поради невъзможността да финансираме участието и в турнири. Отникъде не можах да осигуря спонсор“, припомня си Стефанов, който придружава Антоанета на състезания, докато навърши 16.
По-късно майката, Лиляна Крумова, която по професия е доктор психолог, намира спонсор за дъщеря си - „Юнайтед дистилърс енд винтърс“, и Антоанета сключва договор за две години. Пред медиите Стефанова разказва, че понякога обича да си пийва по 50 грама „Джони Уокър“, което се възприема донякъде и като рекламен трик за спонсорите и. Всъщност Стефанова не се притеснява дори и да запали цигара на публични места, както направи преди пресконференцията в Елиста час след като спечели световната титла.
През цялата си кариера Антоанета Стефанова никога не е имала до себе си професионален треньор в истинския смисъл на думата, първо, защото не е могла да си го позволи финансово, а може и да не е било необходимо. Великият шахматист Боби Фишер също не е имал треньор.
Въпреки шеметната кариера, изхвърлила Стефанова да върховете в женския шахмат, 25- годишната софиянка, която е студентка по психология в Нов български университет няма собствено жилище и не кара собствена кола. За световната титла тя получи 60 хил. долари (чисти 45 хил. след като си плати данъците в Русия - бел.ред.).
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пон 24 Ное, 2008 22:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Антоанета Стефанова стана олимпийска шампионка по ускорен шах

На финала българската гросмайсторка победи китайката Жао Юе с 2:0 точки
Бившата световна шампионка по шахмат Антоанета Стефанова спечели състезанието по ускорен шах на Първите световни игри на интелектуалните спортове, съобщава официалният сайт на Международната шахматна федерация.
На финала българската гросмайсторка победи китайката Жао Юе с 2:0 точки.
При мъжете игралият на "М-тел Мастърс 2008" Бу Сянджъ (Китай) спечели първа титла за домакините, след победа с 1,5:0,5 т. на финала срещу Aнтон Королов (Украйна).
Стефанова спечели и сребърен медал в състезанието по блиц, което я прави най-добре представилата се шахматистка на Игрите, отбелязва сайтът на ФИДЕ.

Със спечелените от нея отличия България се нарежда на 3-то място в общото класиране по шахмат след Китай (1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала), Украйна (1 златен и 2 сребърни). На 4-о място е Русия (1 златен), пред Гърция и Сингапур (по 1 бронзов).


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Нед 25 Яну, 2009 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат



Стефан Георгиев

Стефан Георгиев спечели световната титла в тайландския град Чангмай през 1997-ма година, а през пролетта на 1998-ма стана и европейски шампион.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 28 Яну, 2009 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 04 Фев, 2009 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пон 09 Фев, 2009 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

ръгбито шампион в гр.Годеч преди няколко години:


_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 11 Фев, 2009 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат



Пионерът на ръгби-спорта в България се казва "Локомотив София".

По покана на железничарското спортно дружество на 16 октомври 1955г. в София пристигат 2 отбора на съименника му от Букурещ, които демонстрират този красив, мъжествен и зрелищен спорт.Само 10 дни по-късно към "Локомотив" се учредява първата секция в страната по ръгби с представител А.Бързанов.

През 1960г се организира и първото вътрешно първенство. Тази година ще бъде запомнена от всички деятели, ръгбисти и приятели на този спорт, тъй като през нея се учреди и републиканската секция, която пък организира първият шампионат на България, който разбира се бе спечелен от "Локомотив". /И.Иванов, Х.Христов, В.Йорданов, С.Стефанов, В.Ковачев, Г.Горанов, Г.Маринкин, Г.Думанов, С.Савов, Г.Георгиев, К.Соколов, Г.Петков, А.Песеников, П.Янев, В.Пенков, В.Панков, Н.Христов, Н.Найденов, С.Симов, А.Аначков, С.Илчев, М.Стоянов, З.Георгиев, П.Проданов, М.Ковачев, А.Арсов, Й.Йорданов и П.Петров-Заека, И.Антонов /

Още от първото републиканско първенство през 1960г. започва и златната диря на ръгбистите на "Локомотив". В продължение на 18 години Железничарите са непобедими /18 пъти шампиони/. През тези години златната диря се трасира от талантливият треньор Г.Маринкин. Интелигентен, образован, решителен с много такт и знания той съумява да държи на върха своя отбор дълги години, нещо, което е непознато в спортната история. Със своите треньорски качества той доближи отбора дори до световните образци в ръгби спорта. Първите международни контакти са с румънските ръгбисти, които са едни от най-добрите в Европа. Първата среща /1963г./ е гостуване на небезизвестният отбор с 65 годишна история и международно признание "Рапид", естествено тя завършва с загуба на българските ръгбисти. Обладани от амбицията да се докажат "Локомотив" побеждават "Динамо" /Питещи/. Следват нови успехи на международното поле, много отбори усещат ударната сила на железничарите от София: Локомотив /Острава/, Славия /Бърно/ Змей /Югославия/, Спарта /Прага/, Забележителни са успехите на международния турнир в Познан.На два пъти /1965, 1966 г./ софийските железничари печелят първото място и купата в авторитетния турнир, организиран по случай международния познански панаир.

През 1969 г. "Локомотив" като шампион на България за първи път участва в европейското първенство на клубните шампиони.Класират се трети и печелят бронзовите медали. Това бе голям успех, резултат на високото майсторство на ръгбистите, на треньора и инициативните ръководства, водени от дългогодишните председатели и деятели: Ганчо Попов, Тодор Паунов, Радослав Рахнев, Никола Банчевси, Иван Иванов и др. През целия този период основни състезатели на националните отбори - мъже и юноши винаги са били от "Локомотив". Начело на ръгби клуб "Локомотив" застана известният с организаторските си качества дългогодишният деятел на отбора заместник-председател и председател на дружеството Йордан Събков. За свършено кратко време бяха изградени отбори във всички възрастови групи с треньори-състезатели в "Локомотив" и националния отбор, завършилите Спортната академия със специалност ръгби Дариел Янев и Иван Стоянов-Бари. Традициите са възстановени. Първите резултати дойдоха. През 1996 г. мъжете спечелиха бронзовите медали. На следващата година пък юношите станаха 3 на републиканското първенство. Юношеският отбор през 1999г. вече беше шампион. Голяма част от тях станаха и титуляри при мъжете, а това е гаранция, че е ред на 19-та титла. Ето, че и тя не закъсня. През сезон 2004/2005 19-та титла на "Локомотив" стана факт, както и титлата по Ръгби 7 -мъже и купата на България.

Президентът на клуба Йордан Събков и треньорите на различните възрастови групи работят усилено и са готови да посрещнат и поредната 20-та юбилейна титла на ръгби клуб "Локомотив" София.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 11 Фев, 2009 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ръгби тръгва от войската

Преди Втората световна война за този спорт у нас само се споменава. По данни от нашата федерация за първи път това става през 1920 г. в списание "Тича", а на следващата година Софийската спортна област обявява намерението си да развива ръгбито и да популяризира неговите правила. Може да се отбележи, че през 1938 г. във войската се е практикувала играта "Щурм", наподобяваща ръгби.
Реалните стъпки са направени едва през 1955 г. по време на посещението за приятелски срещи в Букурещ на обединен футболен отбор на Локомотив от София и Пловдив с железничарския клуб Рапид. Деятели на румънския клуб предлагат негови ръгбисти да покажат играта у нас и същата година на 16 октомври два отбора на Рапид играят демонстративни срещи в София и Пловдив. Пет дни по-късно в Локомотив Сф се учредява първата секция по ръгби в страната. Създадени са отбори още в Левски и ВИФ. Първото официално състезание у нас е градското първенство в София през 1959 г. с победител ВИФ.
През 1960 г. е първото републиканско, спечелено от Локомотив Сф, който взима титлата и в следващите 18 години, а главната заслуга е на треньор Георги Маринкин.
Първите забележими международни успехи също са свързани със столичния Локомотив, който е победител на турнира в Познан-65 и -66. Този най-силен отбор у нас е постигнал и най-престижното ни класиране на клубно равнище - 3-о място за КЕШ-69. Ръгбистите на "Локомотив" са в основата и на националния отбор. През 2003 г. той зае първото място в група С-3 на европейското по ръгби-15, след като победи отборите на Финландия и Израел. Тогава юношеският ни състав също преодоля квалификациите за европейския шампионат с победи срещу срещу Молдова и Латвия. Федерацията обединява 27 клуба и се ръководи от 11-членен УС с председател Любомир Стоичков и ген.-секретар Георги Маринкин.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 12 Фев, 2009 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 12 Фев, 2009 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 12 Фев, 2009 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Вто 03 Мар, 2009 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко хора знаят, че Локомотив София има огромни традиции в хандбала. Многократни шампиони на страната и редовен участник в европейските турнири, където постига впечатляващи успехи.



Дано някой ден този спорт се възроди в Локомотив.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 18 Юни, 2009 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Златен дубъл в шаха за Локомотив София
Локомотив София узакони хегемонията си в шахмата, като спечели републиканското отборно и при мъжете, и при жените. Златният дубъл идва на връх 80-годишния юбилей на най-старото железничарско дружество в Европа.

Само веднъж (преди 7 години) в новата история един клуб е печелил титлите при мъжете и при жените - пак Локомотив София.

Отборът с шеф и треньор Огнян Тодоров за 10-и пореден път триумфира при мъжете, за които на първа дъска игра Кирил Георгиев, а на трета - бившата световна шампионка Антоанета Стефанова.

"Успехът е най-хубавият подарък за 80-годишнината ни", коментира Владимир Аврионов, президент на спортен клуб Локомотив.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Нед 21 Юни, 2009 18:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Black&Red or DEAD написа:
Златен дубъл в шаха за Локомотив София
Локомотив София узакони хегемонията си в шахмата, като спечели републиканското отборно и при мъжете, и при жените. Златният дубъл идва на връх 80-годишния юбилей на най-старото железничарско дружество в Европа.

Само веднъж (преди 7 години) в новата история един клуб е печелил титлите при мъжете и при жените - пак Локомотив София.

Отборът с шеф и треньор Огнян Тодоров за 10-и пореден път триумфира при мъжете, за които на първа дъска игра Кирил Георгиев, а на трета - бившата световна шампионка Антоанета Стефанова.

"Успехът е най-хубавият подарък за 80-годишнината ни", коментира Владимир Аврионов, президент на спортен клуб Локомотив.


http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=5515

Lokomotiv Sofia wins open and women's team championships
17.06.2009 – Even without Topalov and Cheparinov it was the strongest team competition ever in Bulgaria. The team of Lokomotiv Sofia scored a double victory, winning in both groups. The Team Championships for men and women was held from 8-14 June 2009 at Sunny Beach, a resort with a remarkable mixture of styles. GM Dejan Bojkov, who played in the event, has sent us a report and pictures.


Lokomotiv Sofia with a double
By GM Dejan Bojkov
The Bulgarian Team Championships for men and women (first and second divisions) took place in Sunny Beach from 8-14 June. This was the strongest team competition that I have ever seen in our country. With the exception of Veselin Topalov and Ivan Cheparinov, all the best Bulgarian players took part in the event. Some of our players represent other countries – Vladimir Georgiev plays for Macedonia, Evgeny Ermenkov for Palestina, and Silvia Collas represents France. But all of them were here, taking part in the event. Except for these “foreigners” some teams were strengthened by the real thing from Romania, Croatia, Serbia, Germany and Ukraine – the family Vlad Nevednichy and Gabriela Olarashu from Romania represented CSKA, M. Manolache played for Vidin, Dejan Antic (Serbia) fought well for Shumen, Sebbie Bogner for Lukoil.



After some years of experiments with the playing system in which various preliminary groups, open Swiss championships and even knock-outs were tried it looks like that we found the best formula for a small country like Bulgaria. It is a round-robin tournament with the best eight teams, where the last two withdraw from the Master group to second division. The men teams are represented by six players plus two reserves, while in the ladies section three women are supported by one substitute. This tournament had the status of a qualification for the World Club Cup that will take place in Plovdiv the next year, and it is no wonder that the men field brought together 22 GMs and 16 IMs (six WGMs and eight WIMs respectively for the women championship).

The average Elo of the rating favourite, Lokomotiv Sofia, was 2512. We played according to the Dresden rules, when all the players had to be at the boards at the start of the round. Also the Sofia rules were applied, and draws could only be offered after the thirtieth move (except with an arbiter’s permission). The captain’s arrangements were forbidden. Match points were counted.

In the men section three teams competed for the medals Lokomotiv Sofia (K. Georgiev, N. Ninov, A. Stefanova, P. Genov, P. Velikov , Kr. Georgiev, substitutes B. Andonov and J. Ivanov), “Lukoil Neftohimik” Burgas (V. Iotov, Vl. Georgiev, D. Bojkov, S. Bogner, V. Lilov, M. Vasilev, A. Angelov, Zh. Zhekov) and “CSKA” Sofia (V. Spasov, A. Kolev, V. Nevednichy, I. Enchev, E. Ermenkov, G. Filev, I. Tsvetkov, A. Jovchev). All these teams were composed mainly of GMs, and they were the rating favourites. Lokomotiv Sofia managed to win both the crucial matches with optimal score 3.5-2.5 and became champions, while “Lukoil” won the direct match against “CSKA” to grab silver. The underdogs “Pleven 21” and “Shumen 2005” had to leave the Master Group. Here the final rankings:

Men's section 1 2 3 4 5 6 7 8 MP Pts.
1 Lokomotiv, Sofia * 3,5 3,5 3,0 3,5 3,0 4,0 4,5 12 25,0
2 Lukoil-Neftohimik, Burgas 2,5 * 3,5 3,5 4,5 3,0 3,5 3,5 11 24,0
3 CSKA, Sofia 2,5 2,5 * 4,0 3,5 3,5 3,0 3,5 9 22,5
4 Lokomotiv, Plovdiv 3,0 2,5 2,0 * 4,5 3,0 3,5 4,0 8 22,5
5 Nayden Voynov, Vidin 2,5 1,5 2,5 1,5 * 3,5 4,0 4,5 6 20,0
6 Lokomotiv 2000, Plovdiv 3,0 3,0 2,5 3,0 2,5 * 2,5 5,0 5 21,5
7 Shumen 2005, Shumen 2,0 2,5 3,0 2,5 2,0 3,5 * 1,5 3 17,0
8 Spartak Pleven XXI, Pleven 1,5 2,5 2,5 2,0 1,5 1,0 4,5 * 2 15,5



As usual the fight in the ladies’ group was tenser. Except for the winners “Lokomotiv Sofia” (L. Genova, E. Djingarova, E. Collas, St. Bednikova) who practically secured the win within a spare round, only the final round determined the silver and bronze medallists – and those who had to leave the group. The young and perspective team of “Lokomotiv 2000 Plovdiv” (I. Videnova, A. Nikolova, D. Sirkova, M. Yaneva) won their last match with a perfect score 3-0 to grab Silver, and in the big tie for the third place succeeded “Lokomotiv” Plovdiv (M. Voiska, S. Maksimovic, P. Chilingirova, T. Baninska). From the final twist suffered the team of “G. Daskalov”- Varna who withdrew together with “Rokada”- Plovdiv. Here the final rankings:

Women's section 1 2 3 4 5 6 7 8 MP Pts.
1 Lokomotiv, Sofia * 2,0 1,5 1,5 1,5 2,5 2,0 2,0 11 13,0
2 Lokomotiv 2000, Plovdiv 1,0 * 1,5 0,5 2,0 2,5 3,0 2,5 9 13,0
3 Lokomotiv, Plovdiv 1,5 1,5 * 1,0 1,0 3,0 2,0 2,0 8 12,0
4 Shah XXI, Sofia 1,5 2,5 2,0 * 1,5 1,0 1,5 1,5 8 11,5
5 CSKA, Sofia 1,5 1,0 2,0 1,5 * 1,0 2,0 2,5 8 11,5
6 Spartak Pleven XXI,Pleven 0,5 0,5 0,0 2,0 2,0 * 1,0 3,0 6 9,0
7 Georgi Daskalov, Varna 1,0 0,0 1,0 1,5 1,0 2,0 * 2,5 5 9,0
8 Rokada, Plovdiv 1,0 0,5 1,0 1,5 0,5 0,0 0,5 * 1 5,0




Kiril Georgiev, playing for Lokomotiv Sofia


Antoaneta Stefanova, male board of Lokomotiv Sofia

Emilia Djingarova, Lokomotiv Sofia
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> История на "Локомотив" София Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Следваща
Страница 2 от 11

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum