Локомотив-Оцелул

 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> История на "Локомотив" София
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 29 Яну, 2009 0:24    Заглавие: Локомотив-Оцелул Отговорете с цитат





Перфектен Локомотив продължава напред за УЕФА

30 август 2007 | 18:47 | Sportal.bg

С отлична игра Локомотив (София) удържа 0:0 като гост на Оцелул (Галац) и се класира за първия редовен кръг на турнира за Купата на УЕФА. Играчите на Стефан Грозданов спечелиха първия мач в София с 3:1. Двубоят бе изигран по отличен начин от българския тим, който не остави шансове на своя съперник. В края само липсата на късмет попречи на нашите да се поздравят с победата.

Локомотив започна много спокойно срещата и не позволи на Оцелул да упражни първоначален натиск. Първата атака в мача бе за българите, като Кристиян Добрев стреля от пряк свободен удар в стената. При продължението на нападението Караджинов не успя да стреля точно. В 6-ата минута Дафчев стреля в аут от удобна позиция, а осем минути по-късно португалският съдия показа първия жълт картон, който бе за Ного. Тъмнокожият бранител спря атака на Локомотив (София) с нарушение срещу Саша Антунович.Малко по-късно наставникът на Оцелул Петре Григораш го замени и пусна в игра Мариян Чиря. В 33-ата минута Жула се опита да тормози защитата на Локомотив, но Голубович се намеси решително и спаси. Три минути по-късно Лабукас стреля добре и нацели напречната греда. След секунди Шекели удари без топка Добрев, но съдията му спести картона. В тези минути румънците бяха натикали Локомотив в неговата половина. В 39-ата минута блестяща намеса на Голубович предотврати гола след много опасен удар на Константин Семегин. В края на полувремето Марчо Дафчев стреля опасно от свободен удар, но вратарят Борс изби в корнер. Във втората минута на даденото от съдията 5-минутно продължение Шекели бе изведен очи в очи с Урош Голубович, но вратарят се намеси отлично и спаси.


Второто полувреме започна с натиск на домакините, които търсеха отчаяно гола. В същото време българите се държаха прибрано и не оставяха свободни пространства пред Голубович. Това не позволи на Оцелул да стига в опасна близост до вратата на „железничарите”. В 63-ата минута Чиря стреля опасно, но без резултат. Три минути по-късно централният нападател на тима от Галац Жула стреля с глава, но Голубович спаси с фантастичен плонж. В следващата атака отново Жула направи уникален пропуск. Тежкият таран бе оставен сам срещу Голубович, но стреля в аут от точката за изпълнение на дузпа. Минути по-късно Балдовалиев падна в наказателното поле на Оцелул, а португалският съдия му показа жълт картон за симулация. В 72-ата минута добра атака на Локомотив можеше да завърши с гол, но ударът на Балдовалиев бе отразен от Борс. В следващите минути домакините страдаха от липса на креативност и продължиха да залагат на центрирания пред вратата на Локомотив. С нов пропуск се отличи Жула, а секунди по-късно Марчо Дафчев от фаул можеше да реши всичко, но вратарят на съперника спаси акробатично. Четири минути преди края на редовното време Джилас пропусна чисто положение, след като изигра несериозно една ситуация, оставен очи в очи срещу стража на Оцелул. До края на двубоя Оцелул не успя да стигне до ново положение, докато играчите на Стефан Грозданов задържаха топката.

Така Локомотив се класира за първия редовен кръг на турнира за Купата на УЕФА. Това е осми пореден мач в европейските клубни без загуба за „железничарите”. Тимът на Стефан Грозданов очаква утре жребия си за следващия кръг. Миналия сезон тимът игра за първи път в Европа от 10 години и записа 3 победи и 3 равенства. Последната загуба на Локо бе именно от румънски тим - от Рапид (Букурещ) през 1996 г.

СЪСТАВИ:
Оцелул (Галац) – Локомотив (София) 0:0

Оцелул (4-4-2): Борс, Ного (20-Чиря), Желев, Семегин, Гадо, Параскив, Ким, Шекели, Нгапуно (83-Илие), Лабукас (61-Радников), Жула
Треньор: Петре Григораш
Локомотив (3-5-2): Голубович, Савич, Марков, Върбанов, Орачев, Иванов, Караджинов (84-Коилов), Добрев, Дафчев, Балдовалиев (73-Пасков), Антунович (63-Джилас)
Треньор: Стефан Грозданов
Жълти картони: Ного, Гадо (О), Антунович, Дафчев, Иванов, Голубович, Марков, Балдовалиев, Караджинов (Л)
Съдия: Пауло Коща (Португалия)
Стадион: Оцелул, Галац (Румъния)
Зрители: 10 000







Рекорд на България! Локо София не загуби осми пореден мач в Европа
30.08.2007
Спорт НетИнфо


Среща-реванш от турнира за Купата на УЕФА, втори квалификационен кръг:

Оцелул Галац - Локомотив София - 0:0
* Локомотив София се класира с общ резултат 3:1 от двата мача

стадион: Оцелул
зрители: 11 000
време: топло, слънчево

съдия: Пауло Коща (Португалия)
жълти картони:
- за Оцелул: Салиф Ного, Рамзес Гадо
- за Локомотив София: Саша Антунович, Марчо Дафчев, Иво Иванов, Георги Марков, Урош Голубович, Зоран Балдовалиев, Калоян Караджинов

състави:
- Оцелул Галац: Валентин Борш, Рамзес Гадо, Салиф Ного (19-Мариан Циря), Живко Желев, Бертран Нгапуну (83-Силвио Илие), Дорин Семегин, Габриел Параскив, Ким Гил Сик, Янош Секей, Тадас Лабукас (61-Едуард Ратников), Габриел Жуля

- Локомотив София: Урош Голубович, Дарко Савич, Георги Марков, Йордан Върбанов, Малин Орачев, Кристиан Добрев, Калоян Караджинов (83-Христо Коилов), Иво Иванов , Марчо Дафчев, Саша Антунович (66-Владимир Джилас), Зоран Балдовалиев (73-Иван Пасков)

Цоко: Щом при този съдия се класирахме, значи сме много як отбор
коментирай във форума: Купа УЕФА


Локомотив София се класира за първия предварителен кръг за Купата УЕФА след нулево равенство срещу Оцелул Галац. Това е осми пореден мач, в който "железничарите" излизат от терена непобедени в европейските клубни турнири. По този начин момчетата на Стефан Грозданов поставиха нов национален рекорд за най-дълга серия без поражение в международни мачове. Предишното най-добро постижение (7 мача) беше на Левски.

Мачът на препълнения стадион "Оцелул" предложи много битка и голови положения, като след неговия край триумфираха българите.

Двубоят започна неочаквано с натиск на Локомотив (София). Още във 2-та минута Саша Антунович свали топката на Калоян Караджинов пред дъгата на наказателното поле, но халфът отправи слаб и неточен удар. Ситуацията се повтори в 6-та минута, този път Зоран Балдовалиев намери с отличен пас в наказателното поле Марчо Дафчев, който без подготовка стреля високо над напречната греда.

В тези минути играта на домакините не вървеше, треньорът им Петре Григораш подскачаше по тъча и не спираше да вика по своите.

В 14-ата минута Саша Антунович счупи кръста на Салиф Ного и бе фаулиран от тъмнокожия бранител на домакините. За деянието си Ного получи жълт картон, който след като направи още един фаул, бе светкавично заменен от треньора Григораш, за да не бъде изгонен.

Първият си точен удар към вратата на Локомотив (София), румънците отправиха чак в 23-ата минута на мача, когато Урош Голубович с вещина изби силен шут от 20 метра на най-активния в състава на домакините Янош Секей.

Между 28-ата и 33-ата минута Голубович на два пъти пострада след сблъсъци с мощния таран на домакините Габриел Жуля и се наложи да продължи мача с превръзка на лявото бедро.

До края на полувремето Оцелул пренесе играта изцяло в полето на Локомотив (София) и разбъркавнията пред вратата на българите се заредиха едно след друго. Първо литовецът Тадас Лабукас едва не счупи напречната греда на Голубович с удар от въздуха в 36-ата минута. Малко по-късно сръбският страж на "червено-черните" спаси страхотен удар на Дорин Семегин от фаул.

До края на полувремето българите стигнаха до още една голова опасност - в 45-ата минута Марчо Дафчев стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на румънците Валентин Борш изби топката в ъглов удар. В даденото от съдията Пауло Коща петминутно продължение на първата част, футболистите на Оцелул стигнаха до най-чистото си положение - Саша Антунович загуби една топка в средата на терена, тя стигна до Жуля, който с отличен пас изведе Фекей очи в очи с Голубович, но с невероятна намеса вратарят на Локомотив (София) спаси удара на етническия унгарец.

Второто полувреме започна със силен натиск на домакините. В 48-та минута Фекей прати топката в мрежата на Голубович след центриране от фаул, но голът не беше зачетен от съдията Коща, който нареди повторно изпълнение на свободния удар. В следващите минута половината отбор на Локомотив (София) получи жълти картони - Иво Иванов и Калоян Караджинов за нарушения, а Урош Голубович и Георги Марков за бавене на топката, както и Зоран Балдовалиев за симулация за дузпа.

В 68-ата минута Голубович спаси чист гол след удар отблизо на Жуля, а и страничният съдия беше вдигнал флага за засада. В 71-ата минута Локомотив (София) стигна до невероятно положение за гол - при една от контраатаките на българите резервата Владимир Джилас изведе отляво Зоран Балдовалиев, но силният удар на македонския национал беше спасен от вратаря Борш. Стражът на домакините се намеси отново в 80-ата и 86-ата минути, когато последователно спаси удари на Марчо Дафчев от фаул и на излезлия сам срещу него Джилас. Играчите на Оцелул отговориха с невероятни пропуски на Жуля и Секей, стреляли над гредата от непосредствена близост.

Пропускът на мача беше дело на отбора на Локомотив (София). В 88-та минута Иво Иванов беше изведен сам срещу вратаря на Оцелул малко след централната линия на терена, пробяга около 40 метра сам срещу вратаря Борц, но в решителния момент нервите на младия халф не издължаха и той стреля неточно над напречната греда.

До края със сигурни действия в защита, футболистите на Локомотив отчаяха домакините, като в края можеха дори да си тръгнат с победата, но Владимир Джилас съсипа няколко отлични контраатаки на българите.



[/img]
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков


Последната промяна е направена от ЖСК СОФИЯ на Вто 10 Фев, 2009 22:50; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 29 Яну, 2009 0:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Линк към румънски сайт с видео от мача срещу Оцелул.

http://www.antena3.ro/sport/Otelul-Lokomotiv-00-Calificare-pierduta-pe-mana-noastra-font-colorredVIDEOfont_21718_ext.html

[/img]
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 30 Яну, 2009 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат




плакат в гр. Галац за мача Отцелул-Локомотив София




_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Нед 15 Фев, 2009 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Цоко: Щом при този съдия се класирахме, значи сме много як отбор

Много щастлив след двубоя с Оцелул, в който Локо София постигна нулево равенство бе нападателят на "железничарите" Саша Антунович. "Много як отбор сме, благодарим на верните ни привърженици, които ни подкрепяха на стадиона, поздравявам също и тези в България", заяви в типичен стил сърбинът и добави "Приляга ни да се класираме за групите на турнира за Купата на УЕФА".

Според него с многото вдигнати жълти картони на играчи от Локомотив София съдията Пауло Коща ясно е показал симпатиите си към домакините от Оцелул. "Щом при такова съдийство продължаваме напред, значи сме много силни", завърши Антунович.

"Показахме, че отборът е готов за големите битки в Европа", заяви пък президентът на Локомотив (София) Николай Гигов. "Бяхме на ниво в един здрав мач, много важно за самочувствието на момчетата бе, че не го загубихме и продължаваме да пишем история", допълни Гигов.

Старши-треньорът на Локомотив (София) Стефан Грозданов обаче бе доста критичен към играта на отбора. "Доволен съм само от защитата и донякъде от средната линия. В нападение обаче лековато се пропуснаха много положения, и то в момент, в който домакините се бяха оголили и ни предоставиха отлични шансове да ги победим", заяви Грозданов.

Според специалиста отборът върви по възходяща линия в развитието си, но за пореден път тежестта от мача е била изнесена от едни и същи хора. "Бих желал повече футболисти да имат решителен принос в двубоите, особено тези в евротурнирите", завърши Грозданов.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 18 Фев, 2009 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

"Локо" (Сф) обезвери нахакания "Оцелул"
В Румъния разчитат българин да ги спасява след 1:3 в Борисовата градина




"Локомотив" (Сф) победи с 3:1 "Оцелул" и свали на земята румънците, които цяла седмица повтаряха, че не само не са аутсайдери, но и идват за победа в България. Мачът на ст. "Българска армия" бе първи от II предварителен кръг на турнира за купата на УЕФА, а реваншът е след две седмици в Галац.

"Стана наистина добър мач, но ме е яд, че все пак направихме някои грешки и резултатът накрая можеше да е друг. Имаше напрежение у нашите играчи през първите 15 минути, също както и миналата година срещу македонския "Гьорче Петров". После влязохме в ритъм и играхме много силно", анализира наставникът на "Локо" Стефан Грозданов.

Двата гола аванс за "червено-черните" дойдоха след попадения на Марчо Дафчев и на сърбите Зоран Балдовалиев и Владимир Джилас за домакините. Дорин Семегин се разписа от пряк свободен удар за "Оцелул" 15 минути преди края. Именно късният гол на румънците развали настроението на треньора Грозданов.

Още по-унил обаче резонно бе наставникът на гостите Петре Григораш, минал като играч през "Добруджа", "Левски" и "Локо" (Пд). "За съжаление играхме необяснимо слабо и не може да имаме претенции за друг резултат - призна бившият нападател. - Все пак крайният победител ще се реши след втория мач, но ние имаме много малък шанс да наваксаме пасива."

Настроението е минорно и в румънската преса, която също отчита малките шансове за краен успех на "Оцелул". Президентът на клуба Мариус Стан пък обясни поражението с отсъствието на доста от основните играчи, сред които и наказаният български бранител Живко Желев. "Разчитаме на връщането на Шекели и Желев, за да победим в Галац, но въпреки това ще бъде изключително трудно", коментира в. "Зиуа".

Същевременно фенклубът на "Локо" вече приема заявки за организираното пътуване до Румъния за реванша на 30 август. Цените са 15 лв. за членове и 30 лв. за всички останали, а записванията ще приключат на 27 август.

Утре "железничарите" гостуват на "Черно море" във II кръг на "А" група, като под въпрос е единствено Дафчев. Халфът получи контузия в коляното срещу "Оцелул" и сигурно ще получи почивка.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> История на "Локомотив" София Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum