Отлив от трибуните
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 22 Ное, 2006 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Спартак (Вн) и Черно море глезят феновете след дербито

Жест към феновете решиха да направят клубовете от Варна. За мача с Локомотив (Пд), който е последен за Спартак тази година, зрителите ще влизат без пари.
- Пускаме свободен вход в знак на благодарност към феновете за подкрепата през есенния полусезон и особено в дербито на Варна - аргументира решението на ръководството техническият директор Живко Великов.
Над 100 безплатни карти на свои привърженици пък раздаде Черно море. Те осигуряват отстъпка с 10% за всяка застраховка в дружество "Армеец". Картите могат да се получават безвъзмездно всеки ден в клуба и в момента вървят като топъл хляб.



Ето един жест от който нашите шефчета могат да се поучат. Пусни малка аванта на народа и гледай сеир. :wink:
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
venci



Регистриран на: 02 Окт 2006
Мнения: 2181
Местожителство: ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря 22 Ное, 2006 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

та по темата за гръцките фенове...преди няколко седмици се връщах от Италия и във ферибота се засякохме с фенове на ОЛИМПИАКОС ,връщаха се от мача си с РОМА...по-големи ултраси от тези не бях виждал...а тези не бяха сигурно и най-върлите бяха някакво сдружение от Игуменица.То небяха песни,не бе чудо...ама и как харчеха бири,уиски не е истина.По едно и също време на ферибота играеха мача за ШЛ - АЕК - Лил и баскет Климамио-Олимпиакос....тия само баскетбола гледаха и създаваха невероятна атмосфера...от мача само се ядосаха като вкараха гол АЕК Smile та ква ми е мисълта тук при нас кво се получава като играят межд.мачове много от феновете подкрепят Левски и ЦСКА и т.н.,а в страни като Италия и Гърция за мен най-футболните едва ли някой би простил да подкрепиш кръвния враг в межд.мач.Та мисълта ми е така се пълнят стадионите с любов към любимия отбор,но и с ОМРАЗА към врага.За второто може и да ме упрекнете ,но това е....За мен най-добрия пример в това отношение за България е публиката на БОТЕВ ПД-лично за мен най-добрата в БГ.
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MF91^
Гост





МнениеПуснато на: Чет 23 Ное, 2006 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Е как искате да има публика като тоя педераст румен петков ни представя като убийци и кфи ли още не ...
Върнете се в началото
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 23 Ное, 2006 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

MF91^ написа:
Е как искате да има публика като тоя педераст румен петков ни представя като убийци и кфи ли още не ...


Аре, аре! Алкохолико е министър от една година, а проблемът е мнооого от преди това. Така че да не си търсим тъпи оправдания. :wink:

Цитат:
Та мисълта ми е така се пълнят стадионите с любов към любимия отбор,но и с ОМРАЗА към врага.За второто може и да ме упрекнете ,но това е....За мен най-добрия пример в това отношение за България е публиката на БОТЕВ ПД-лично за мен най-добрата в БГ.


Тука не ще те упрекна ами направо ще те отрека! :P Хейтърството е много мощна, но много долна по своя характер движеща сила. Не отричам че го има на Запад, ама за какво трябва да взимаме и негативите от тях. Щото така ще станем като говеда и чорби. Те ако нямат кой да мразят нищо не им дава сила и ще спрат да ходат.Е нали ги виде вчера? Говедата хореография не направиха ама обидните плакати за Кюрда беха налице. :lol: :lol: Чорбарите не помня за техни мачове да са пускали заря, ама вчера за БарЦилонъ и тва направиха..... :roll:

Виж Светлата страна на Силата си е друго нещо. Както и при джедаите до нея се стига по-трудно, ама тя не те самоизяжда и ти дава сила и като си на върха и като си в калта.... :wink: :D
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 23 Ное, 2006 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Дрън дрън па пляс :roll:

то и хейтърството е по тея земи измислено,ходи кажи на барцелонци да не опинят шалове АНТИМАДРИТИСТА,щото е комплексарско и не им отива :lol: :lol: :lol:
да не говорим за това мое любимо клипче на Ман.Юнайтед,възпяващи и подкрепящи :lol: :oops: :P 8) Майкъл Шилдс http://www.youtube.com/watch?v=1Xgz_ROXSqw
Една публика трее да има "враг","дерби",мач с особен заряд...
и нема нищо лошо да мразиш силно,естествено трее да си обичаш отбора повече....

Аз лично ше се разгнева на некой наш фен ходил да подкрепя говедата отколкото да е палил заря за победа на Барса...
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
venci



Регистриран на: 02 Окт 2006
Мнения: 2181
Местожителство: ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет 23 Ное, 2006 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи тва си е мое мнение,но най-големи публики имат тези агитки който най-мразят противника...примери за врагове МИЛАН-ИНТЕР,РОМА-ЛАЦИО,ЗЕЗДА-ПАРТИЗАН,ОЛИМПИАКОС-ПАНАТИНАЙКОС и т.н. Та да се върнем на темата аз лично в чужбина съм фен на ТОРО и защо ли просто защото мразя ЮВЕ,е не само за тва ...те са велик отбор с най-голямата организирана агитка в света ТОРСИДА ГРАНАТА.Та както писах преди в момента макар и малобройна агитката на ЛОКО единствена напомня нея...имам предвид ефекти,хореографии и т.н.И тва е благодарение създаването на бригадите....кво липсва за мен е тва,че ми се струва приемаща добронамерено повечето отбори...нямам предвид да се бием...не сме много и колкото да е не може да се озъбим на многобройни агитки.Но с прояви ...кво ме кефеше в ТОРО...1997 ГОД. Джувето изгуби ШЛ от БОРУСИЯ ДОРТМУНД и на другия ден в ТОРИНО имаше шествие от 15 000!!!!тифоза погребващи в ковчег СТАРАТА ГОСПОЖА!!!От нашта хореография не знам кой беше измислил тва за еврейте "ДОБРЕ ДОШЛИ ОТЛИЧНИЦИ" след 6-0 като ги шляпнахме,ама дълбок поклон пред тоя фен.Е тва имам предвид....повече такива идеи и между другото ако някои има снимка с тоя транспарант да го сложите на видно място във форума!!!
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 08 Дек, 2006 16:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе глейте сеа. Съгласен съм че треа да има гъделичкане на противника, обаче това да се определяш като фен на даден отбор, само защото мразиш друг ми се струва много нелогично. Ако тва е мотивация - ай нема нужда. Мене друго ме дразни тука, което го виждам и при нас. Народа не пее най-силно когато подкрепя своите, а когато псува враговете. Това вече за мен наистина не е нормално. Айде сеа кажете при кои наши песни сте забелязали подобно нещо...!!?? :D :roll: :wink:
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 22 Дек, 2006 14:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Споко пичове,тея на запад ше дойдат на нашия :lol: :lol: почти:

ТЕНДЕНЦИИ
Феновете обръщат гръб на Висшата лига


Посещаемостта на мачовете на Арсенал скочи с почти 22 000 души благодарение на по-големия капацитет на новия стадион "Емирейтс"

Снимка: АФП



Средната посещаемост намалява заради пиратски тв предавания, високи цени, проблеми с транспорта и липса на интрига :shock: :roll: :oops: :P

Дейвид Бонд

Съперничеството между Манчестър Юнайтед и Челси обещава да се превърне в една от най-вълнуващите битки за титлата в последните години. Английската Висша лига отдавна не е изглеждала в по-добро здраве. Благодарение на сделката за тв правата на стойност над 2 милиарда паунда, влизаща в сила идния сезон, и върволицата чуждестранни магнати, които напират да купуват клубове в Англия, бъдещето също изглежда светло.
На пръв поглед, средната посещаемост през първата половина на сезона също се е покачила в сравние със същия период преди година. Изглежда, изкушението да си платиш, за да гледаш на живо най-силните отбори в Англия, остава все така силно. Но ако се заровим по-надълбоко в цифрите, ще открием, че много от клубовете губят привърженици и
не успяват да напълнят стадионите си
Тази тенденция притеснява клубовете достатъчно силно, за да накара някои от тях да настояват за радикални промени в управлението на лигата.
Статистическо изследване на компанията "Инсайд Спорт" разкрива, че посещаемостта на първенството като цяло се е увеличила с 604 души средно на мач (от 33 560 до 34 164). Тези данни обаче се нуждаят от съществено уточнение. Арсенал и Манчестър Юн покачиха значително капацитета на своите стадиони. Новият дом на артилеристите "Емирейтс" побира 60 114 зрители вместо 38 500, каквито бяха възможностите на "Хайбъри". В същото време Юнайтед за пореден път увеличи местата на "Олд Трафорд" от 68 765 до 75 688. При все това седем други клуба регистрираха спад на посещаемостта в сравнение с миналия сезон. За четири от тях - Болтън, Манчестър С, Нюкасъл и Уигън, загубите на фенове се изчисляват в хиляди. В случая с Манчестър С става дума за 4565 зрители по-малко в сравнение със същия период на миналата година.
Причините за понижения интерес са различни и комплексни. Често пъти те се свеждат до вътрешни проблеми в самия клуб. Може обаче да бъдат забелязани някои обезпокояващи генерални тенденции. Ако не бъдат взети мерки, те могат да поставят под заплаха успешното бъдеще на Висшата лига.
На някои стадиони отношението към пътуващите фенове е сред ключовите фактори за по-ниската посещаемост. Определянето на цените на билетите според интереса към предстоящия двубой е проблем от няколко години насам, особено за запалянковците на големите клубове, които са принудени да плащат повече в сравнение с привържениците на не чак толкова атрактивните отбори. Гостуването на Манчестър С в Уигън тази година е добра илюстрация за тази тенденция. 5192 привърженици на Сити пътуваха до стадион "Джей Джей Би" на 26 декември миналата година, но само 1961 го направиха през октомври, след като цената на билетите скочи от 25 на 35 паунда.
Твърди се, че нелегалните телевизионни предавания на мачове от Висшата лига, които се хващат от чужбина, също са фактор за намалялата посещаемост на клубове като Манчестър Сити, Нюкасъл и Болтън. Неколкократните опити на лигата да спре излъчванията на срещите в пъбовете, много от които са близо до стадионите, не дадоха особен резултат. Тази седмица подходът бе сменен и лигата започна съдебно дело във Върховния съд срещу един от доставчиците, които снабдяват заведенията с декодери за чуждестранните програми. Срещу Дейвид Ричърдсън и неговата компания "Кю Си Лейжър" бе повдигнато
обвинение за нарушаване на закона за авторските права
Ричардсън продава на собствениците на заведения карти, които разшифроват сателитния сигнал на чуждите тв канали.
Началният час на двубоите също създава неудобства за много от пътуващите фенове, въпреки че лигата отрича това да има голямо влияние. Все пак оттам признават, че феновете наистина могат да срещнат проблеми с намирането на транспорт за двубоите, които се играят късно следобед в събота или неделя. Предвидени са преговори с Националната железопътна компания за подобряване на обслужването през уикендите.
Според ръководствата на някои клубове обаче спадът на зрителите се дължи не толкова на пиратските предавания в кръчмите, цените на билетите или началния час на двубоите, а в далеч по-сериозния проблем, какъвто е липсата на равнопоставеност между отборите във Висшата лига.
Изпълнителният директор на Чарлтън Питър Варни твърди, че първенството е станало твърде предсказуемо.
"Всеки участник в състезанието иска да вярва, че има шанс да спечели титлата - заяви той. - Но истината е, че повечето клубове нямат никаква надежда за това. Погледнете какво се случва този сезон. Още преди края на декември е ясно, че за титлата ще се борят само два отбора.
Щом няма напрежение и липсва вероятността от изненади, значи има проблем
От лигата отхвърлиха твърденията на Варни, като заявиха, че притокът на нови инвестиции от чужбина ще помогне на много отбори да се борят с Челси и Юнайтед за титлата.
"Примерите са много, но нека се върнем към последния кръг и мача Уест Хем - Манчестър Юн. "Ъптън Парк" бе пълен догоре за мач между отбор от последната тройка и водача в класирането - заяви говорител на Висшата лига. - Вероятно не са били много онези, които са очаквали Уест Хем да спечели, но точно това се случи. Ако това не е оспорвано състезание, не знам кое би било."
Заб. 1 паунд = 1,49 евро
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum