ДФС ЛОКОМОТИВ СОФИЯ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> История на "Локомотив" София
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
chris911203
Гост





МнениеПуснато на: Вто 04 Яну, 2011 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук ще се намеся и аз с още гордости, които ни е донесъл любимият Локомотив София. Става на въпрос за спорт, който не е много известен, но имах честта да го играя 7 години и да вдигна редица купи над главата си!

Първата снимка е от недалечната 2007-ма година (Втори турнир), когато всички възрасти на Локомотив София стават шампиони. Предоставените снимки са от кадети до 21 години.



Втората снимка е отново от 2007-мата (турнир номер 1). Локомотив отново шампион!





Третата снимка е от 2006-та година, година, която няма да забравя никога. Това е турнира, на който от твърда резерва се превърнах в неизменен титуляр. На полуфинал Славия води с 4:1 над Локо София.
С два гола и една асистенция за 5 мин. успях да направя резултата 4:4. След лотарията наречена дузпи стигаме до финала, където бием миналогодишния шампион Хеброс Харманли с 6:4. Само за статистиката, първото полувреме завърши 0:4 за Хеброс. Второто полувреме бе червено-черно!





2007-ма година на турнира в Амстердам за Балканската титла, Локомотив София печели турнира с 8 победи и 3 равенства без нито 1 загуба. За съжаление нямам материал, който да споделя с Вас!

САМО ЛОКО!!!
Върнете се в началото
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 05 Яну, 2011 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Поздравления за инфото! Интересни неща си качил clapping
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Вто 11 Яну, 2011 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат



Цитат:
Отборно класиране Силов трибой - призовата тройка е:

I. ” Локомотив-Сф”- 284т.

II. ”Локомотив-Го”-205т.

III. ”Бяла мечка-Хс”-198т.

http://mgergov.com/toraefimerida/?p=1175

_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Съб 12 Фев, 2011 23:53    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря 07 Сеп, 2011 18:06    Заглавие: Отговорете с цитат

http://bgvolleyball.com/new.php?id=4479&s_id=
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pride



Регистриран на: 28 Сеп 2006
Мнения: 6717

МнениеПуснато на: Чет 08 Сеп, 2011 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Локомотив спечели бронза при момчетата


Снимка:BGvolleyball.com
15-06-2011 11:58

Отборът на Локомотив (София) победи Славия (София) с 3:1 (25:21, 25:15, 17:25, 25:20 ) в мач за третото място на републиканското първенство за момчета до 15 години, в столичната зала Васил Симов. С този успех локомотивци спечелиха бронзовите медали в шампионата, а за славистите остана четвъртото място.



В първите две части двубоят бе белязан с много нерви и напрежение, а отсъжанията на първия съдия Сергей Стоев, който с действията си изпусна мача, доведоха до опасност от предсрочно напускане на срещата от страна на Славия. Така в първия гейм при психологическия резултат 23:22 за Локомотив, успешна блокада на Славия бе отсъдена като мрежа и това доведе до точка за железничарите, които използваха предимството си да затворят гейма. Протестите на треньорът Димитър Богданов не бяха чути и мача продължи. Във втория гейм обаче последваха две нови грешки на съдията, като този път нервите на треньорът Димитър Богданов не издържаха и той събра момчетата, като обяви, че мача се прекратява. Единствено намесата на регионалния отговорник Милан Билчев доведе до спасяване на срещата, като славистите се върнаха на игрището. Натрупаната разлика обаче бе нестопоема и локомотивци взеха и този гейм.

След като изоставаха с 0:2 гейма, в третата част славистите намериха сили за обрат и излязоха със по-голяма мотивация на игрището. Още от началото на гейма Белите поведоха, като този път те бяха лидерът на игрището и подчиниха локомотивци. И когато всичко изглеждаже, че мача отива към тайбрек, момчетата в бяло -черно не издържаха на напрежението, като се пропукаха в посрещане. Това бе използвано от Червено-черните, които взеха аванс и успяха затворят гейма в своя полза, като триумфираха в малкия финал.


Пристрастна неграмотна журналя.
_________________
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RugbyLokoSf



Регистриран на: 28 Сеп 2011
Мнения: 30
Местожителство: RUGBY

МнениеПуснато на: Чет 06 Окт, 2011 23:43    Заглавие: Re: ДФС ЛОКОМОТИВ СОФИЯ Отговорете с цитат

ЖСК СОФИЯ написа:
В тази тема нека пускаме материали за останалите спортове, донесли слава на Локомотив София и България. Тъй като ръгбито ми е слабост, а и там наистина сме най-титулуваният отбор в страната започвам темата именно с този спорт:

Локомотив е създаден през 1955 година и е най старият клуб в историята на този спорт в България, клубът е и абсолютен рекордьор със спечелените през годините 19 титли(18 поред). Най-големият успех на клуба обаче са спечелените бронзови медали от европейското първенство през 1969.



Снимката е от последната спечелена титла на страната.



RUGBY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________
Rugby Is My Life Style !!
RUGBY CLUB LOKOMOTIV SOFIQ !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Нед 09 Окт, 2011 10:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето още малко за вас момчета:

Не, няма грешка. Пионерът ръгби-спортът в България се казва “Локомотив”. По покана на железничарското спортно дружество на 16 октомври 1955 година в София пристигат два отбора на съименника му от Букурещ, които демонстрират този красив, мъжествен и зрелищен спорт. Десет дни по-късно към “Локомотив” се учредява първата секция в страната по ръгби с председател А. Бързанов. Скоро се създават няколко отбора по ръгби към различни физкултурни колективи на “Локомотив”. През 1960 година се организира и първото вътрешно първенство. Тази година ще остане паметна за всички деятели, ръгбисти и пратели на този спорт, тъй като през нея се учреди и републиканска секция, която пък организира и първият шампионат на България. Естествено и първата титла да бъде спечелена от “Локомотив”. Носители на високото звание станаха Хр. Христов, В. Йорданов, Ст. Стефанов, В. Ковачев, Г. Горанов, Г. Маринкин, Г. Думанов, С. Савов, Г. Георгиев, К. Соколов, Г. Петков, Ал. Песеников, Ив. Антоном, П. Янев, В. Панков, Н. Христов, Н. Найденов, С. Симов, А. Аначков, С. Илчев, М. Стоименов, З. Георгиев, П. Проданов, М. Ковачев, А. Арсов, И. Иванов, Й. Йорданов и П. Петров.



От първото републиканско първенство през 1960 г. започва и златната диря на ръгбистите на “Локомотив”. В продължение на 18 години железничарите са непобедими, 18 пъти шампиони! През тези години златната диря се трасира от талантливия треньор Георги Маринкин. Интелигентен, образован, с много такт и знания, с огромна любов и търпение, той съумява да държи на върха своя отбор дълги години, нещо, което е непознато в спортната история. Той доближи отбора дори до световните образци в ръгби спорта.

Първите международни контакти са с румънските ръгбисти, които са едни от най-добрите в Европа. Естествено е първата среща като гост на “Рапид” през 1963 година в Букурещ да се загуби. Та съперниците са с 65-годишна история и международно признание. Следващото турне е отново в северната ни съседка. Обладани от амбицията да се докажат, локомотивци побеждават “Динамо” (Птиещи). Следват нови успехи на международното поле: “Локомотив” (София) - “Локомотив” (Острова) - 16:3, “Локомотив” (София) - “Змай” (Югославия) - 26:3, “Славия” (Бърно) - “Локомотив” (София) - 12:16, “Спарта” (Прага) - “Локомотив” (София) - 3:6. Забележителни са успехите на международния турнир в Познан. На два пъти - през 1965 и 1966 година софийските железничари печелят първото място и купата в авторитетния турнир, организиран по случай международния познански панаир.



През 1969 година “Локомотив” като шампион на България за първи път участва в европейското първенство на клубните шампиони. Класират се трети, печелят бронзовите медали. Това бе голям успех, резултат на високото майсторство на ръгбистите, на треньора, и инициативните ръководства, водени от дългогодишнте председатели и деятели, Ганчо Попов, Тодор Паунов, Радослав Рахнев, Никола Банчевски, Иван Иванов и др. През целия този период основните състезатели на националните отбори - мъже и юноши, винаги са били от “Локомотив”.

И един любопитен факт от това време. При едно гостуване в Южна Франция на фермера Рикард, производител на бикове за борба, е организиран голям прием, на който са поканени и българските ръгбисти. Домакинът връчва на капитана на нашия отбор топка с автограф и думите: “ да се научите да играете ръгби!” Отговорът на капитана Христо Христов е: “В София вие ще бъдете с наведени глави!” И локомотивци изпълниха заканата си. Имената на тези, които жънеха победите по това време: ненадминатият в меллетата Сашо Печеников, Борис Соколов, Ангел Ненчев, Ванко Радоев, Кирил Кръстанов, играчите от 3/4 линия нападателите Емил Станев, Георги и Никола Рангелови, Христо Велинов, Веселин Йорданов ...

През 1980 година ръководството на “Локомотив” изпрати надеждите за бъдещето в подразделенията на дружеството. Отборите на ЗЗМ и ЖПЗ продължиха да се състезават в групата на майсторите, но истинското гнездо осиротя. Така до преди няколко години, когато възкръсна ръгбито в “Локомотив”. Учреден бе отново ръгби клуб, начело на който застана известният с организаторските си качества дългогодишен деятел на “Локомотив”, заместник-председател и председател на дружеството Йордан Събков.



За съвършено кратко време бяха изградени отбори във всички възрастови групи с треньори-състезатели в “Локомотив” и националния отбор, завършилите Спортната академия със специалност ръгби Дариел Янев и Иван Стоянов. Традициите са възстановени. Първите резултати дойдоха. През 1996 година мъжете спечелиха бронзовите медали. На следващата година пък юношите станаха трети на републиканското първенство. Юношеският отбор през 1999 година вече бяха шампиони. Голяма част от тях станаха и титуляри при мъжете а това е гаранция, че е ред на 19-та титла, на едни от пионерите на ръгби спорта в нашата страна. Президентът на Клуба Йордан Събков и треньорите на различните възрастови групи са готови за този тържествен миг.
_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MK DONS



Регистриран на: 09 Фев 2009
Мнения: 170

МнениеПуснато на: Вто 17 Яну, 2012 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат



Отборът по Тенис на маса (жени)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MK DONS



Регистриран на: 09 Фев 2009
Мнения: 170

МнениеПуснато на: Вто 17 Яну, 2012 15:17    Заглавие: Отговорете с цитат



Отборите по лека атлетика
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MK DONS



Регистриран на: 09 Фев 2009
Мнения: 170

МнениеПуснато на: Вто 17 Яну, 2012 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат



Баскетбол - юноши
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MK DONS



Регистриран на: 09 Фев 2009
Мнения: 170

МнениеПуснато на: Нед 22 Яну, 2012 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат



КРИСТИНА ДРАГАНОВА (ЛОКОМОТИВ СОФИЯ)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MK DONS



Регистриран на: 09 Фев 2009
Мнения: 170

МнениеПуснато на: Нед 22 Яну, 2012 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат



Каталина Гатинска (ЛОКОМОТИВ СОФИЯ)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bulgarista



Регистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 7152
Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Пон 04 Юни, 2012 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

04 юни 2012 08:36


Нова световна титла за Антоанета Стефанова




Примата на родния шах Антоанета Стефано­ва отново спечели светов­на титла. След златния трофей в класическия шах през 2004 г. Ети бе коронясана в първенството по бърз шах за жени в Бату­ми (Груз). На Мондиала участва елитът на древна­та игра. 27 от шахматист­ките са в топ 50. Сред тях 5 световни и 7 европейски шампионки.

Стефанова стартира в турнира като едва осма по рейтинг, но показа най-здрава психи­ка и бърза мисъл. Тя за­върши с 6 победи и 5 ра­венства. В 6-и кръг срещу Джао Сюе (Кит) и в 9-и с Катерина Лахно (Укр) от лоши позиции Антоане­та успя да матира съперничките си. Шампиона­тът е с награден фонд от 100 000 долара. За злато­то си Ети ще вземе опре­делените $12 000. Днес програмата в Батуми продължава със светов­ното по блиц за жени, ка­то за два дни ще се прове­дат 15 кръга. В Грузия Ети замина сама, без треньор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пон 18 Юни, 2012 17:37    Заглавие: Отговорете с цитат

"В последен кръг на държавното първенство ЮСВ РК Варна 7 - 14 РК Локомотив София, Юношите ни завършиха сезона без загуба . ЧЕСТИТО НА ШАМПИОНИТЕ!!!!!"


_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> История на "Локомотив" София Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Следваща
Страница 10 от 11

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum