Декларация от феновете на Локомотив София

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения     Форуми -> Архив на централния форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пон 21 Фев, 2011 11:36    Заглавие: Декларация от феновете на Локомотив София Отговорете с цитат

"До
ген. Бойко Борисов
Министър-председател на Република България
г-н Свилен Нейков
Министър на физическото възпитание и спорта
г-жа Йорданка Фандъкова
Кмет на София
инж. Димитър Димов
Кмет на район Надежда
г-н Николайчо Гигов
Президент на ПФК "Локомотив София"
г-н Владимир Аврионов
Председател на ОСК "Локомотив София"

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

Дами и господа властимащи,
Ние, феновете на Локомотив (София), имаме към Вас един въпрос:
защо децата от северна София няма къде нормално и безопасно да спортуват?

В средата на 2010 година бе затворен за футболни срещи най-новият футболен стадион в град София. Ние, привържениците на Локомотив (София), също категорично изразяваме своето несъгласие и възмущение от състоянието на спортен комплекс "Локомотив" в район Надежда, който през последните 20 години от смятан за футболната перла на столицата ни бе превърнат в руина, опасна за здравето и за живота на спортуващите и работещите в него. Липсата на каквато и да е поддръжка е на път да унищожи това съоръжение за 8 милиона лева, на цени от преди 1990 година, което е равно на национално предателство. В резултат на това унищожение децата от северните квартали на София няма къде да спортуват или тренират при безопасни за тях условия.

Не търсим виновни за случващото се, тъй като от години всички си "прехвърлят топката" един на друг - ПФК на ОСК, ОСК на общината, общината на държавата, държавата на ПФК и така до безкрай. Търсим решение на тази срамна ситуация.

Настояваме незабавно да започнат ремонтни дейности по спортен комплекс "Локомотив", за което, както научихме, са отпуснати средства. При ремонта следва да се акцентира на възможността за развитие на спортовете, практикувани в детските школи в комплекса (волейбол, баскетбол, футбол, хандбал, самбо и др.). Не може благодарение на дългогодишното нехайство на институции и дружества, прехвърлящи си отговорности, да позволим децата от северна София да стават жертви на нездравословен начин на живот, просто защото нямат друг избор.

Днес Държавата планира построяването на нов спортен комплекс за стотици милиони левове. В същото време, с инвестиции десетократно по-малки и само с ремонт и дострояване, "Локомотив" ще е в състояние да покрие новите изисквания на УЕФА и да приеме срещите на националния отбор на България по футбол.

Не разбираме също така защо след като стадионът е опасен за провеждането на футболни мачове, той е отворен за тренировки на деца, както и защо на неговата площ продължават да работят помещения като складове и магазини. Кой ще поеме отговорност при евентуална трагедия и това ли очакваме да се случи?

В случай че в най-близко бъдеще ремонтни дейности на спортен комплекс "Локомотив" не стартират, ние, феновете на Локомотив (София), заедно с живущите в квартала, ще бъдем принудени да организираме протестни действия до вземането на реални мерки за прекратяването на тази разруха.

С уважение,
Привържениците на Локомотив София".


http://www.lokosf.info/
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 01 Апр, 2011 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

отговор на президента на Локомотив София - Николай Гигов

Ръководството на ПФК "Локомотив София" публикува на официалния си сайт обръщение в отговор на декларацията на феновете. За съжаление обаче Николай Гигов не отговори на основния въпрос, който привържениците зададоха, а именно не какво е направило ПФК "Локомотив", а как ще излезем от заформилата ситуация - на безхаберие и разруха.

Публикуваме текста на декларацията на ПФК "Локомотив София":

Обръщение на президента на ПФК „Локомотив София” Николай Гигов към привържениците на клуба

Уважаеми привърженици на ПФК „Локомотив София”!

Във връзка с разпространеното от вас отворено писмо до властимащите по отношение на ст. „Локомотив”, което е адресирано и до мен, бих желал да изясня позицията на футболния клуб.

ПФК „Локомотив София” над десетилетие не е получавал от абсолютно никъде каквито и да е средства за ремонт и поддръжка на ст. „Локомотив”, а и нямаме информация, за това дали са отпускани от някъде на някой средства за стадиона. ПФК „Локомотив София” не отдава под наем площи, сгради, паркинги и каквито и да е части от територията на ст. „Локомотив”.

ПФК „Локомотив София” преди години с ваша помощ и за собствена сметка на футболния клуб постави на стадиона настоящите седалки, за да може съоръжението да получи лиценз и отбора да играе на него.

ПФК „Локомотив София” преди три години плати една сериозна сума отлични средства за обработка на въжетата на козирката на целия стадион, за да може съоръжението да получи лиценз.

ПФК „Локомотив София” е платил със собствени средства всички ремонти на терени, съблекални и помещения необходими на футболния клуб, за да функционира нормално и да играе мачовете си на ст. „Локомотив”.

ПФК „Локомотив София” плаща всички свои консумативи по ст. „Локомотив” със собствени средства.

И всичко това без ПФК „Локомотив София” да притежава какъвто и да е документ за собственост на ст. „Локомотив”.

Преди известно време водих и преговори за поставяне на осветление на ст. „Локомотив”, но с дълбока разтревоженост разбрах, че двете метални колони за осветителни тела на стадиона, незнайно как са изчезнали.

Относно спекулациите по мой адрес, че съм обещал, че през пролетния полусезон ПФК „Локомотив София” ще играе официалните си срещи на ст. „Локомотив” искам да подчертая точните си думи и нежелая те отново да бъдат интерпретирани. На първата тренировка на отбора за 2011 г. казах, че: „ще направим всичко, което е възможно Локомотив Сф. да играе през пролетта на ст. „Локомотив”.”

На мен също ми е изключително неприятно отборът ни да играе извън истинския си дом, като освен това да плащаме и сериозни наеми за да играем на друг стадион.

Всички искаме ПФК „Локомотив София” да играе на ст. „Локомотив”, защото тук се чувстваме най-добре.

Има и още нещо. Телевизията вече е направила програма за излъчването на мачовете от първенството и всяка нейна промяна по вина на клуба ще доведе до изменения и във получените суми за телевизионни права.

Аз се надявам в кратък срок да получим на концесия ст. „Локомотив” или част от него, която е необходима на футболния клуб, за да може ПФК „Локомотив София” да играе официалните си мачове на собствен стадион.

Благодаря ви за открито изказаното безпокойство по отношение на ст. „Локомотив” и се надявам с обединените усилия на нас, като футболен клуб и вас, като негови привърженици, да постигнем успех.!

С уважение,

Николай Гигов
(президент на ПФК „Локомотив София”)

_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 01 Апр, 2011 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Пореден закрит спорт в ОСК Локомотив София
25.02.2011 г.

С прискърбие Ви информираме, че преди 2 дни бе закрит последния масов спорт в ОСК "Локомотив София". Дамският отбор на Локомотив София прекратява участието си в женското първенство на страната. Обяснението е че щели усилията да се прехвърлят в подрастващите групи. Дали ще просъществуват тези групи можем да гадаем...

Дали отказа на отбора по волейбол жени от участие в първенството е отговор нашата декларация придружена със снимки на порутената база можем само да гадаем....

Ние продължаваме да питаме:
-"Защо бяха закрити всички спортове в ОСК Локомотив София?"
-"Защо децата от Северна София няма къде безопасно да спортуват?"
-"Докога ще се руши спортната база на Локомотив София?"
-"Врачките настанени на стадиона са там за да кажат кога ще падне ли"?

_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PILATA



Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15469
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Пет 01 Апр, 2011 15:40    Заглавие: Отговорете с цитат

80 години история, традиции, спортни върхове, редица медалисти от олимпиади, световни и европейски първенства… това е кратката ретроспекция за Спортен клуб Локомотив (София), който в настоящият момент не разполага дори със собствен стадион. Школата, прочутата локомотивска школа, дала на България футболните гении Никола Котков и Начко Михайлов, е завряна във фургони, по поляните на Требич и Мировяне. Съвсем наскоро активните привърженици на клуба пуснаха декларация до институциите, с настояване за спиране на това престъпно нехайство, съсипващо най-новият спортен стадион в София. Отговорът на "държавата" в лицето на нейният министър-председател не закъсня - днес той обяви, че до края на годината е предвидено разрушаването на Стадион Локомотив и построяването на неговото място на нов национален стадион?!! Гаврата с името на славният някога Локомотив, активно подпомагана от търгашите, които го управляват, върви към логичен завършек - Гробокопачите на Локомотив в лицето на Николай Гигов, Иво Тонев, недоразуменията Чавдар Цветков, Дончо Донев, Илиян Василев и цялата клика, гравитираща около „президента” и председателят на изпразненият от съдържание спортен клуб Владимир Аврионов, които не успяха да затрият клуба за последните 20 години, въпреки неистовото си желание, най-накрая ще могат да си отдъхнат… със съдействието на г-н ген. Бойко Борисов, един от най-достойните български клубове ще остане и официално без свой дом.

През 1969 година БКП се опита да закрие Локомотив, обединявайки го със Славия. Това породи протести без аналог в България преди 1989 г. и само след 2 години клубът беше възстановен - тогавашният стадион в квартал Захарна фабрика, обаче, беше отнет от "държавата" и разрушен, същото години преди това се случи с първото игрище на клуба зад безжичният телеграф на Централна гара. Сега историята се повтаря: бившият телохранител на другаря Тодор Живков очевидно се е заел да довърши започнатото.

Това ме кара да потърся някои аналогии между двамата „държавници”: преди партията на другарят Живков да се опита с партийно решение да закрие Локомотив и организираният спорт в северната част на столицата, бившият Първи се гордееше с членската си карта на Локомотив (за да не го обвиняват в пристрастия към Левски или ЦСКА). Не беше отдавна и времето, когато във възпоменателен мач в памет на Начко Михайлов (Бог да го прости), настоящият Първи позираше гордо с червено-черното райе и обясняваше пред слушащите го в захлас журналисти, какво представлява Локомотив за българският спорт… Като гражданин на тази "държава" се моля единствената аналогия между двамата да бъде отношението им към Локомотив, защото иначе горко на всички ни!

Уважаеми господа, които се гаврите с любовта и живота на хиляди хора, свързали името си с Локомотив, трябва да знаете, че няма как да успеете! Локомотив ще го има докато живее в сърцата на хората! Успяхте да прогоните хиляди от стадиона, успяхте да съсипете локомотивската школа, успяхте да съсипете стадиона, но не и да убиете духа на Локомотив! Духа на Котков, на Начко, на Доктор Кох, на Спиро Дебърски на стотиците славни спортисти на ЖСК, който живее в тези млади момчета, които въпреки огорчението и болката са на стадиона и днес. Сигурен съм, че дори тези, които се оттеглиха от този стадион, неспособни да гледат как клуба им се превръща в търговско дружество, един ден, когато имената Ви са само лош спомен, ще погледнат към захвърленото някъде в шкафа червено-черно шалче и ще отидат в "Надежда" да гледат своя Локомотив… защото уважаеми господа, Надежда-та умира последна, а Вие… Вие сте смъртни!

В едно свое интервю, писателят Петър Кържилов отговори по следният начин на въпроса на кой отбор симпатизира: „Отборът? Само Локо София! Но онзи романтичен тим на Берков, Котков и Дебърски, който носеше радост за окото и утеха на изпосталялата железничарска душа. Жалката карикатура, в която търгашите го превърнаха днес, това не е моят отбор…"

Автор: ЖСК СОФИЯ

_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения     Форуми -> Архив на централния форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum