|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
парци

Регистриран на: 05 Сеп 2006 Мнения: 6703 Местожителство: Parc des Partcalence
|
Пуснато на: Чет 02 Юни, 2011 16:36 Заглавие: |
|
|
М-м-м-м-мне знам, това ми се струва, че е прекалено погазване на човешките права. Особено тия процеси, дето не можеш да обжалваш. Да не забравяме, че там хората не са като тука и е възможно да станат големи патаклами. _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Чет 02 Юни, 2011 17:31 Заглавие: |
|
|
pa®tci написа: | М-м-м-м-мне знам, това ми се струва, че е прекалено погазване на човешките права. Особено тия процеси, дето не можеш да обжалваш. Да не забравяме, че там хората не са като тука и е възможно да станат големи патаклами. |
Тоя президен нали е наясно че тва му беше мандатът дейби и кауна  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Пет 03 Юни, 2011 10:33 Заглавие: |
|
|
тва първенство къде им го набиха,
ше ги върнат в първи клас  _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
101% red-black Гост
|
Пуснато на: Пет 03 Юни, 2011 11:06 Заглавие: |
|
|
Поляците са диваци, все пак европейско наближава и е нормално да постегнат законите. Много се радваха ама ето, че не винаги има и добра страна Оправиха си стадионите и отборите ама за феновете кур. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Пет 03 Юни, 2011 20:57 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Списание ще следи за расизма и ксенофобията по трибуните на Полша и Украйна
По материали от: ultras.bg
Списание ще следи за расизма и ксенофобията по трибуните на Полша и Украйна
Група полски журналисти започнаха издаването на списание, носещо името "Hateful Monitoring Report", което ще следи за всички прояви на расизъм и ксенофобия по трибуните на Полша и Украйна, преди и по време на Евро 2012.
Списанието е проект на няколко неправителствени организации в Полша и вече има одобрение и финансиране от някои мощни световни организации, борещи се срещу расизма и ксенофобията, като Свтовния еврейски конгрес.
Основната дейност на списанието е да извършва мониторинг по трибуните на двете страни-домакини за наличие на всичко проповядващо каквато и да е форма на омраза или краен национализъм. Списанието има обособени няколко раздела : антисемитизъм; расизъм; хомофобия; омраза към цигани; омраза към мюсюлмани; фашизъм; антиантифашизъм; краен национализъм.
Мониторингът започва от началото на 2009 г. и ще продължи до края на футболните първенства през 2012 г., като за Евро 2012 е предвиден специален брой.
Целта му е да се запознае европейската общественост с атмосферата, царяща по трибуните на полските и украински стадиони. Да се каталогизират публиките според степента си на обвързаност с крайнодесни политически убеждения. Да се пропагандира сред футболните привърженици да бойкотират гледането на мачовете от първенството, което да нанесе загуби директно на Полша и Украйна, като наказание за това, че не са изкоренили и позволяват появата на расизма и ксенофобията по стадионите.
Списанието за сега е излязло в един брой, обхващащ 2009 г. и 2010 г. Разпространява се безплатно в PDF формат. |
лелелелел...какво ли ще е слеващото  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Пон 06 Юни, 2011 23:28 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Полицията в Сърбия ще конфискува лични карти
По материали от: Ultras.bg
Никола Кличкович и Иван Богданов бяха депортирани от Италия в Сърбия.Те остават зад решетките и в родината си.
Сръбското министерство на вътрешните работи създаде база данни, в която вече има няколкостотин имена от най-екстремните фенове в Сърбия.
Национален център за информация, който наскоро беше създаден от сръбското министерство на вътрешните работи включващ база данни, в която вече фигурират няколко стотин имена на най-екстремните фенове, които са с наказателни присъди за хулиганско поведение по време на спортни събития.
Този отдел, известна като " футболна полиция" предлага промяна в Наказателния кодекс.Хулигани, които са извършили престъпление или имат образувано наказателно производство за хулиганство, да бъдат с отнети документи за самоличност и забрана за пътуване. Тази мярка ще бъде превантивна за най - закоравелите хулигани.Те няма да могат да пътуват в чужбина и да посещават местните стадиони.
- Нашата цел е да ограничим хулиганството по време на спортни събития.За това изградихме специален център като в други европейски държави. Базата данни непрекъснато ще се разширява- каза за Александър Гаргента, ръководител на центъра, като добави, че наред с другото в базата данни вече е и Иван Богданов, организатора на размириците в Генуа през октомври миналата година, преди мача Италия - Сърбия в квалификациите за Европейското първенство.Тогава бяха арестувани и 46 фена след завръщането им в Сърбия от Апенинския полуостров.
Ако някои вандали нямат престъпление или наказателно производство за инциденти по мачовете, имената им ще бъдат в оперативните записи, но не и в базата данни.
Имената на осъдените за футболно хулиганство ще бъдат разпространявани по стадионите и давани на комисарите по безопастността в самите клубове. |
Тука май вече няма човешки и граждански права...  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Съб 18 Юни, 2011 13:29 Заглавие: |
|
|
Цитат: | На 21-ви юни стават ясни мерките срещу футболните хулигани
На 21-ви юни стават ясни мерките срещу футболните хулигани
На 21-ви юни ще бъдат оповестени мерките за борба с футболното хулиганство ,съобщи днес шефът на първенства и турнири към БФС Антон Попов.Тогава ще се оповестят и резултатите от кръглата маса организирана от БФС с участието на представители на държавата, футболните отбори, фен-клубовете и полицията относно мерките за борба с футболното хулиганство.
Ще бъде приет меморандум със съгласието на всички заинтересовани страни, като БФС ще увеличи мерките за организиране на футболните срещи.
Основната отговорност при организацията ще падне върху отбора домакин, който ще трябва да създаде повече условия за безопасно провеждане на спортното мероприятие. |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Нед 19 Юни, 2011 10:20 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Полицейски произвол на Волга - Зенит
Снощната среща от руското първенство между " Волга" и " Зенит" (0:2) беше белязана с няколко неприятни инцидента.Със служителите на ОМОН проблеми имаха не само феновете, но и футболистите на " Зенит" .
В Нижний Новгород пристигнаха над 2000 фена от Петербург.Поради голямата бройка сектора за гости не успя да побере феновете и те решиха да се преместят в съседния.Последва конфликт със служителите на реда, които даже използваха електрошокови палки и водни струи.
След края на мача започнаха масови арести.Около 500 привърженици отказаха да напуснат сектора за гости, докато не бъдат освободени арестуваните.
Полицаите си позволиха своеволия и срещу нападателя на " Зенит" Данко Лазович.Служител на ОМОН се опита да удари футболиста с електрошок, защото искаше да отиде до сектора с феновете и да хвърли екипа си в публиката след победата.
Управата на " Зенит" Санкт Петербург съобщи, че ще внесе жалба и за двата инцидента. |
|
 |
lokomotiv_sofia_iztok

|
Пуснато на: Вто 21 Юни, 2011 20:18 Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Сря 22 Юни, 2011 8:11 Заглавие: |
|
|
някой да ми разшифрира това?
Фандъкова: Феновете да подкрепят отборите си на не повече от 500 м от стадионите (видео)
„Това е само едно ограничение. Смятам за съвсем нормално феновете да подкрепят своите отбори в близост от стадионите, на не повече от 500 метра от стадионите.”, това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова минути след подписването на Меморандума срещу футболното хулиганство в сградата на БФС.
смисъкл агитките вече ще са на 500 м. от стадионите ли,или аз съм не разбрал? _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stoian

|
Пуснато на: Сря 22 Юни, 2011 9:05 Заглавие: |
|
|
Според мен тя не знае какво е казала хахах
щото това на не повече от 500 метра за мен е че трябва задължително да си в този периметър ..
ебати даскалицата ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Сря 22 Юни, 2011 9:15 Заглавие: |
|
|
stoian написа: | Според мен тя не знае какво е казала хахах
щото това на не повече от 500 метра за мен е че трябва задължително да си в този периметър ..
ебати даскалицата ... |
Демек за да викам "Локо" треа да съм на 500 метра от естадиото. У нас не може  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stoian

|
Пуснато на: Сря 22 Юни, 2011 9:19 Заглавие: |
|
|
Еми за мен това значи
не е лошо като цяло и глоби да измислят хахахахаха
да видим тогава дали нема да се пълнят стадионите  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Сря 22 Юни, 2011 10:02 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, министрите на вътрешните работи Цветан Цветанов и на спорта Свилен Нейков и кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова положиха подписи под меморандум за проблемите на сигурността и организацията на футболните срещи.
Документът е резултат от дискусията на представители на държавни институции, футболни клубове и техните фенклубове, проведена на 19 април. След подписването на меморандума от основните ангажирани институции ще бъде създадена работна група от техни представители. Тя ще изготви конкретните предложения за законови и процедурни промени, които да помогнат в постигането на напредък в борбата с проблемите на футболното хулиганство.
Както съобщи министър Цветанов, този меморандум не е в своя окончателен вариант и ще подлежи на промени. Той представлява организационен проект за защита на гражданите и на феновете по време на спортни мероприятия, а законовите процедури около него ще стартират през месец октомври.
"Това е тема, която засяга цялото общество, а не една организация или институция. За съжаление, "Васил Левски" е единственият стадион в София, който покрива изискванията за провеждане на важни мачове. Именно заради това Левски и ЦСКА ще играят Вечното дерби на него, като и двата клуба дадоха своето съгласие за промяната. Днес подписахме организационните мерки по въпроса с борбата с хулиганството, а през месец октомври ще приемем и законовите", заяви Цветанов.
Сред важните точки на меморандума попада специалното обучение на стюарди, като от новия сезон те ще имат регламентирани задължения. Ще бъдат увеличени правомощията на организаторите, които от своя страна няма да имат правото да допускат непълнолетни лица без дееспособни придружители. Един родител ще има правото да вкарва на спортното съоръжение не повече от три деца. Ще бъде засилен и контролът около внасянето на пиротехнически средства. За следене по спазването на тези мерки, както и много други, до края на месец юни ще бъде сформирана работна група, която ще финализира предложенията и ще оформи крайния вариант на меморандума.
"Няма промяна в моето мнение. Трябва да осигурим на първо място спокойствието на града и неговото добро, нормално функциониране. Няма да има забрана на шествията, а ограничение. Феновете ще могат да подкрепят своите отбори, но в близост до стадионите - на не повече от 500 метра до тях. Няма проблеми и около депозитите, на които клубовете са свикнали. Имаме много добра организация с тях и това не включва само Левски и ЦСКА. Те се справят с вноските на депозитите и с почистването след мачовете. Няма да има увеличение на депозитите, които са в размер на 5 хиляди лева за рисковите мачове и 3 хиляди са за останалите. Като изключим случаите, които доведоха до подписването на меморандума, не сме имали проблеми и клубовете възстановяват своите депозити", заяви Фандъкова.
Една от новите мерки срещу борбата с хулиганство е дефиниране на мярката "полагане на обществен труд". Така тя ще бъде вкарана в лесна употреба от страна на съда срещу провинилите се привърженици по време на спортни мероприятия. По този въпрос Фандъкова каза:
"Ще се намери работа за всички. В София има много. Има решения и аз съм на разположение да предложа работа за такива хора".
|
_________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|
|
|