Oтносно годишнината от смъртта на Гунди и Котков
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
veni78



Регистриран на: 06 Май 2010
Мнения: 545

МнениеПуснато на: Вто 12 Апр, 2011 14:20    Заглавие: 40г. от смъртта на Котков и 5 г. от смъртта на Начко Отговорете с цитат

и чорбарите се изродиха и то много отдавна, бих казал,че станаха дори много по-гадни и от левскарите. Все един дол дренки са. Безмозъчни същества,няма как да ги нарека хора ,а още по-малко пък "ЧОВЕЦИ"!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 13 Апр, 2011 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Дучето: Нямаме общо с простотията на Витиня
По материали от: actualno.com

Клубът на привърженици те на ЦСКА се разграничи от грозната постъпка на група та лумпени, които поругаха паметника на Гунди и Котков. Според Димитър Ангелов-Дучето подобна постъп ка е срамна и не може да бъде извършена от хора, които обичат ЦСКА.

"Заявяваме, че оскверняването на паметника на леген дите на българския футбол Георги Аспарухов и Никола Котков е недопустима и неп ристойна постъпка. Нито един човек, който обича ЦСКА, няма полза от това де­яние. Напротив - онези, кои то мразят нашия клуб, са нап равили тази простотия", заяви Дучето пред "Тема Спорт".

"Привържениците на ЦСКА oсъждат такава мерзост. Настояваме незабавно извър­шителите да бъдат разкри ти и наказани възможно най-тежко. Никой не може да се гаври с онези, които ги няма. феновете на ЦСКА уважават Никола Котков и Георги Аспа рухов, фракция "14" в редици те на ЦСКА няма", казаха от фенклуба на армейците.
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед 01 Май, 2011 11:36    Заглавие: Отговорете с цитат

http://fanface.bg/bg-futbol/item/1205-сините-фенове-планират-честването-на-40-годишнината-от-смъртта-на-гунди.html
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 23 Юни, 2011 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

http://ultras.bg/4411/Fenovete-na-Levski-pochitat-%26quot%3Bnezabravimite%26quot%3B-na-30-ti-Iuni.html

Значи аз предлагам да идем преди това до Витиня и да занесем един венец, ама не и на говеждия паметник...Ама знам ли...давайте идеи. connie_29
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ЖСК СОФИЯ



Регистриран на: 08 Сеп 2006
Мнения: 2217
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Чет 23 Юни, 2011 22:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Мнения от типа "говеждия паметник" нямат място в този раздел(поне за мен). Въобще като цяло истерията, че левскарите се опитват да откраднат Котков е нелепа, за който знае малко повече по темата. Самият Котков е казал мнението си по темата, така че всякакви спекулации са излишни. Всеки има право да го почита. За това, че нашето псевдо ръководство вече незнам коя година поред не прави нищо да го почете, най-малко са ни виновни левскарите!

Никола Котков: "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!"

_________________
"Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tseko



Регистриран на: 02 Сеп 2008
Мнения: 1735
Местожителство: СОФИЯ

МнениеПуснато на: Чет 23 Юни, 2011 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Нали се разбрахме да отидем на лобното място на 30 или 1 bye
_________________
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Zelko
Гост





МнениеПуснато на: Пет 24 Юни, 2011 0:57    Заглавие: Re: Oтносно годишнината от смъртта на Гунди и Котков Отговорете с цитат

veni78 написа:
нямаме право да се делеме на клубни пристрастия.
Преди всичко сме хора и българи,а те бяха най-големите и най-обичаните масово от целия народ заедно и с бате НАЧКО МИХАЙЛОВ.
Това,че дълги години нас локомотивците ни беше налегнало малодушието и овчедушието левскарите не са ни виновни. Обратното ,колкото и да ми е мъчно да го призная като болен локомотивец чест им прави на левскарите,че те направиха много повече за Котков от колкото ние,като локомотивци,ако изобщо нещо сме направили за него в продължение на 20 години най-малко. И съвсем нормално години наред те си го приемаха като свой за разлика от нас и си го споменуваха заедно с Гунди. И плоча му направиха и още да не продължавам нататък.Хубаво е,че в последните години и ние локомотивците малко се активизирахме по отношение на Котков,но сега на годишнината в никакъв случай не трябва да се делиме. Те бяха" ГОЛЕМИ " и като спортисти и като хора, такива трябва да се покажем и ние привържениците ,не зависимо от кой отбор сме, иначе другото е грехота. Те се уважаваха и обичаха дори именно защото бяха ГОЛЕМИ ,трябва и ние да се уважаваме поне в този ден защото сме преди всичко ХОРА.


good2 good2 good2 good2 Много добре казано! Браво!
Върнете се в началото
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 01 Юли, 2011 13:08    Заглавие: Отговорете с цитат



Цитат:
Милиционери биеха на гроба на Гунди и Котков
написана от FanFace размер на шрифта Печат Е-мейл

Точно преди 40 години на 30 юни 1971 г. в жестока катастрофа край Витиня загиват двама от най-обичаните и най-талантливи български футболисти. Погребението на Георги Аспарухов и Никола Котков се превръща в едно от най-грандиозните събития, което събира почти половин милион българи. Това е нещо невиждано и е най-мащабната публична проява след погребението на цар Борис III, когато един милион изпращат монарха. Ето какво си спомня за онези дни бившият шеф на дружество “Левски-Спартак” (на тази длъжност той е 17 години!) Борислав Лазаров.

“Хайде, откога ви чакам, кафето ще изстине”, така Борислав Лазаров посреща екипа на “Труд”. 86-годишният левскар, облечен в синя тениска, отваря широко вратата на дома си в Драгалевци и бавно се качва по стълбите - през ден е на хемодиализа, но не се оплаква, усмивката е на лицето му.

Още не сме седнали и спомените му за онези години започват. “Кошмар! Това представляваше гледката от последния юнски ден на 1971-ва на онзи зловещ завой край Витиня”, бавно реди спомените. Тогава Лазаров още е началник на федерацията по автомобилен спорт.

На следващия ден - 1 юли, пространството около стадион “Георги Аспарухов” се оказва малко да побере стотиците хиляди - от София и цялата страна, дошли за погребението на своите любимци. “Във влаковете и автобусите нямаше места, освен с автомобили пристигаха хора дори и пеша. Тълпата растеше като лавина”, спомня си Лазаров.

Цялата милиция, огромен брой военни, пожарникари и цивилни ченгета внасят ред около синия стадион. Но хората прииждат и


множеството е неконтролируемо


Всеки иска да се докосне до закованите ковчези.

След три години Борислав Лазаров вече е шеф на синьото дружество. През 1974-та той организира поредната панихида на гроба на Гунди и Котков. Възрастният левскар отпива глътка вода и очите му се насълзяват. Оказва се, че милиционерски отряд е отцепил значителна част от района на гробните места и не позволява на феновете дори да се доближат.

Повечето са младежи, някои от тях леко подпийнали, а други са с цветя и бутилка в ръка. Хората напират, съпротивляват се на милиционерските палки.

“Изведнъж започна ръкопашен бой - разтреперано говори Лазаров. - Множеството направо изпочупи кръстове и гробове при самоотбраната. Разбира се, милицията се справи, но след този вандалски акт резултатът бе ужасяващ.”

Гаврата с паметта на Гунди и Котков кара Лазаров да търси решение. На другия ден пред кабинета му чака арх. Марков - тъстът на Георги Аспарухов (баща на съпругата му Величка) и иска да бъде приет спешно. Тогава той е главен архитект на Народна република България.


Снажният мъж с посребрени коси му казва: “Трябва да изградим надгробен паметник на двамата.” Лазаров приема предложението с радост, но не се съгласява на друго - да бъде създаден инициативен комитет. “Ще мине много време в тази бюрокрация, по-добре да направим комисия - аз, ти и да поканим брата на Котков”, убеждава го Лазаров.

Арх. Марков приема да проектира и изгради монумента, а договорката е шефът на клуба да се заеме с обезпечаването на средствата. В уреченото време - за следващата панихида, всичко е готово.


На откриването на паметника


отново се събира многохилядна тълпа - ръководството на “Левски-Спартак” излиза с призив към всички спортисти, деятели и привърженици да дойдат.

Начело на колоната се вее синьото знаме, всички се отправят към гробните места на Гунди и Котков
. Хората вървят мирно, но голям отряд от милиционери вече е отцепил част от парка. Виждайки множеството органите на реда се отдръпват назад и правят място на хилядите запалянковци.

Дългогодишният вратар и деятел Любомир Алдев произнася кратко, но пламенно слово, което завладява изцяло феновете. “Предложих на всички да се поклонят, да запалят свещ и мирно и тихо да се оттеглим”, реди спомените Лазаров.

Връщайки се към сградата на дружеството Борислав Лазаров вижда как отпред вече има униформени, за да го заведат незабавно в МВР. Вътрешният министър генерал-полковник Димитър Стоянов го чака.

“Още не бях свършил рапорта, както повелява уставът на МВР, когато ме прекъсна с думите - Какви панихиди правиш? По тона на гласа му разбрах, че е информиран погрешно и тенденциозно от някои служители на МВР. Прав и във войнишка стойка му обясних, че на този ден в гробищата са ставали срамни погроми. Днес ние открихме мирно и тихо надгробен паметник и почетохме паметта на двама българи и служители на МВР”, разказва подробности от срещата Лазаров.

Докато докладва на министъра, той наблюдава как изражението му се променя. “Явно одобряваше това, което сме направили, но не намираше сили да даде на глас оценка на стореното. Седна и вече с друг тон ми каза: Свободен си”, обобщава левскарят.

Борислав Лазаров е


общувал и с двете семейства


- на Гунди и на Котков. Когато поема ръководството на “Левски-Спартак”, той взема съпругата на Котков - Катя, а после и дъщерята Мария, на работа в дружеството. И до днес те са запазили приятелски отношения.

В много близък контакт е и с Величка, жената на Гунди. “За съжаление след трагедията отношенията между двете семейства и до днес останаха хладни”, с болка говори Лазаров. Дори когато са на гроба им по време на панихида, този хлад се чувства.

“Величка е много добър човек и с много високи принципи”, казва спортният деятел и решава да даде гласност на една случка. След катастрофата Лита я вземат на работа в МВР - във Второ главно управление. Там младата жена създала дружески отношения с един от служителите, който бил семеен с две деца.

“Тогава тези неща не бяха разрешени, такъв беше моралът”, вметва той. Последвало уволнение и за двамата - постъпката им не отговаряла на комунистическите принципи. След като остава без работа Величка работи като хоноруван сътрудник към телевизията. Открива се възможност за щат, а Лазаров я вика да й каже това.

Съпругата на Гунди обаче отказва - “Много благодаря за грижите, но не искам никакво ходатайство от друг”, му казва тя. “Мислеше, че са оказали давление, за да я назначат, но това не беше така”, уточнява Лазаров


От подчертаното може да се види колко отрано е започнал синият грабеж....Отделен е въпросът защо тогава хората които са били начело на Локомотив са го позволили... connie_29 connie_29 chicken chicken
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
veni78



Регистриран на: 06 Май 2010
Мнения: 545

МнениеПуснато на: Пет 01 Юли, 2011 15:10    Заглавие: относно 40 г. от смъртта на Котков Отговорете с цитат

отговора е съвсем точен,кратък и ясен: когато Гунди и Котков загиват на 30-юни 1971г. Локомотив все още не съществува. Съществува хибридчето наречено ЖСК-СЛАВИЯ. Месец по-ко-ъсно Локото се отделя от това обединение или както се казва ражда се за втори път от основаването си и то до голяма степен благодарение и на своите привърженици,които по онова време са били многохилядни / за разлика от сега/, има статистически данни от ония години според които локомотивците са били втори по многобройност в София след левскарите. Като тогава София се е считала почти за левскарска. И въпреки всичко левскарите,които уж се считат за" репресирани" от комунистическата власт останаха още цели две десетилетия да същесвуват като ведомствен отбор на МВР и Д.С. - Левски-Спартак, до като ние си постигнахме възстановяването на Локомотив отново да го има. В следващите години всички знаят как стоят нещата в държавата изобщо и кой коли и кой беси. Сега сме уж свободни, но не можем да се противопоставим на един Гигов, хак да ние като сме такива безгръбначни и нерешителни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34335
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 01 Юли, 2011 15:13    Заглавие: Re: относно 40 г. от смъртта на Котков Отговорете с цитат

veni78 написа:
хак да ние като сме такива безгръбначни и нерешителни.


Нда...това отговаря на всичко и не мога да не се съглася с него agree
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Pride



Регистриран на: 28 Сеп 2006
Мнения: 6727

МнениеПуснато на: Пет 01 Юли, 2011 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е статистиката от сезона дето ни обединяват, чудя се как са формирали тази за публиката ...


_________________
8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Архив на централния форум Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum