1.3.1.2
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 55, 56, 57  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Нещата от живота
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
парциРегистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 6690
Местожителство: Parc des Partcalence

МнениеПуснато на: Сря 05 Окт, 2016 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре че видях, че е National Socialistic Straight-Edge, че ми станаха на Х очите... bad
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bulgaristaРегистриран на: 27 Фев 2007
Мнения: 7036
Местожителство: Bulgaria

МнениеПуснато на: Сря 05 Окт, 2016 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Tia navleznaha kraia na 90_te.

Bez piene I narkotizi e pri teh i moe da ebesh samo Edna Jena.


boast
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 24 Ное, 2016 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат


_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ShinkansenРегистриран на: 02 Юли 2016
Мнения: 153

МнениеПуснато на: Чет 24 Ное, 2016 22:59    Заглавие: Отговорете с цитат

biggrin comando
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 13 Дек, 2016 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

HAPPY A.C.A.B. DAY!!!
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 29 Дек, 2016 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Пет неща, които полицаите не искат да знаете!
Смятаме че е добре да ви запознаем с някои неща, които биха ви били от полза.


1. Не сте длъжни да отговаряте на въпросите!

Съгласно чл. 121 от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), можете да откажете да давате показания, ако те биха навредили на вас или семейството ви. Това означава, че ако сте арестувани, не е необходимо да отговаряте на въпроси. Позовете се на чл. 121 и кажете само, че отказвате да давате показания. В момента на задържането ви полицаят е длъжен да ви обясни за какво сте арестуван. Не можете да бъдете арестуван в качеството си на свидетел – за да ви арестуват, трябва да сте обвинен в нещо. Ако сте призован като свидетел, отказът ви да дадете показания (освен в случая на чл. 121) се наказва с глоба до 500 лева. Винаги обаче можете да твърдите, че нищо не помните, или че не можете да дадете надеждни показания. Късата памет (реална или не) не попада в Наказателния кодекс. Освен това по всяко време можете да пожелаете да присъства адвокат, дори да сте призован като свидетел. Показанията, дадени в отсъствие на такъв нямат съдебна тежест.

2. Можете да лъжете!
Ако сте обвиняем (или заподозрян) можете преспокойно да лъжете. Законът предвижда отпадане на отговорността за лъжесвидетелстване (чл. 290 и чл. 292 от Наказателния кодекс(НК), ако отговорът може да ви уличи в престъпление. Също така не носите отговорност, ако в качеството си на свидетел дадете лъжливи показания пред полицията, от които впоследствие се откажете пред съда.

3. Самопризнанията не ви вкарват в затвора!
Съгласно чл. 116 от НПК, не можете да бъдете осъден единствено въз основа на самопризнания. Дори да признаете, че сте убили комшията, полицията трябва да събере доказателства за това.

4. Разпитващият трябва да ви задава конкретни и ясни въпроси!
След като разкажете (ако решите да го направите) в свободен текст това, което знаете, разпитващият трябва да ви задава ясни и конкретни въпроси, свързани с делото. Въпроси от рода на “А за оная работа в “Младост” какво знаеш?” (любим подход на полицаите) не са нито конкретни, нито свързани с делото. Такива са и всички въпроси, засягащи личния ви живот. Полицаите ги използват за да спечелят доверието ви и да си съставят план как да водят разпита. Можете да откажете да отговаряте, или да поискате конкретизиране. По същия начин не сте длъжни да разкривате обстоятелства и информация, за която не сте попитани изрично. Разбира се, можете да го направите, за да спечелите доверие и да поведете разпита в желана от вас посока, но това ще разгледаме в отделна статия

5. Нямат право да ви обискират без заповед!
Обиск може да се извършва без прокурорско одобрение само в два случая когато сте задържани, или ако има неоспорими доказателства, че укривате предмет, обект на престъпление. Следователно, ако ви спрат и поискат да отворите багажника на колата си, можете най-любезно да попитате задържан ли сте, или какви са основанията им да смятат, че прекарвате нещо незаконно. Ако никоя от горните две причини не е налице, можете да откажете. Дори да намерят цял арсенал в багажника ви, обискът няма да има стойност в съда, ако не може да се мотивира с някое от горните две обстоятелства. Разбира се, винаги могат да намерят повод да ви арестуват, така че номерът е да избегнете това преди всичко. И още нещо важно: ако ви отведат в районното за “справка”, тове не е арест и не дава право да ви обискират.

Още малко ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ !
На всеки може да му се случи да бъде разпитан в полицията – било като свидетел, било като обвиняем. Тук ще споменем най-често прилаганите техники за разпит, така че да знаете какво да очаквате. В отделна статия ще разгледаме техниките, които вие можете да приложите по време на разпита.Преди да продължим с конкретни техники, нека се спрем на това, как протича разпитът. Преди всичко разпитващият ще започне с “неофициален разговор”. По време на този разговор полицаят цели две неща. Първо — да спечели доверието ви; да ви покаже, че няма нищо страшно и изобщо — да ви предразположи. Втората цел на този разговор е разпитващият да може да си състави мнение за вас — да установи интелектуалното ви ниво, да прецени интересите ви, доколко сте склонен да отговаряте точно и изчерпателно на въпросите и т.н. От поведението ви в тази фаза зависи изходът от целия разпит. Постарайте се да се представите за по-глупав, по-податлив и по-изплашен отколкото сте в действителност. Никой не е спечелил разкривайки потенциала си пред противника преди да е започнала битката. Тук трябва да споменем нещо важно: полицаят не е ваш приятел, той е разследващ! Запомнете това изречение и си го повтаряйте, колкото и дружелюбно да се държи разпитващият.След края на неофициалния разговор, полицаят ще ви обясни правата ви и ще ви прикани да разкажете със свои думи какво се е случило. Обикновено след изясняването на всеки ключов момент разпитващият ще ще сбие показанията ви в 2-3 изречения, които ще ви прочете преди да ги нанесе в протокола. Внимавайте в думите му, и поискайте да се перефразира дадено изречение, ако смятате, че сбитата версия пропуска момент, който може да се окаже ключов за защитата ви.След приключване на разпита полицаят ще прочете протокола от край до край и ще ви го представи за подпис.И така, нека започнем с най-често срещаните тактики. Наименованията, които съм дал, са условни — не става въпрос за официална терминология.
1. Изнервяне
Това е извънредно проста и в същото време много ефикасна техника, особено върху хора, които за пръв път попадат в полицията. В общи линии ви карат да чакате пред кабинета, докато се изнервите до степен да сте готов да кажете каквото и да е, само и само да си тръгнете по-бързо. Най-доброто противодействие е просто да се държите спокойно. Не се прегърбвайте и не тропайте нервно с крак. Колкото и учудващо да ви звучи, ако тялото ви се държи спокойно, мозъкът ви ще го последва.

2. Вече знаем всичко
Тази техника има няколко вариации. При най-често използваната разпитващият ви прекъсва и вика свой колега от съседен кабинет, или минаващ по коридора, посочва ви и казва “Я виж момчето/момичето какво вика за оная работа с телефона” (или за каквото там са ви викнали). Ненужно е да се казва, че колегата му не знае нищо по въпроса. Цялата сценка се разиграва с цел да бъдете притеснени от неочакваната публика и внезапната публичност на проблема. Запазете спокойствие и не се отклонявайте от показанията си. Продължете да разговаряте само с вашия разпитващ, дори ако въпросите са зададени от колегата му. Започнете ли да отговаряте и на двамата разкъсвате вниманието си и се оказвате в положение да водите война на два фронта.
Друг вариант на тази техника е преди да започнете показанията си, разпитващият да ви подхвърли факт, който вече им е известен, намеквайки, че знае още много. В повечето случаи не знае нищо — иначе не би ви разпитвал. Трети вариант е “другите вече признаха”. При всички положения трябва да подходите с презумпцията, че разпитващият знае всичко. Така ще му дадете минимална информация, а всезнайковският подход ще пльосне на земята като мокър пешкир.

3. Искам да ти помогна
Тази техника помага в комбинация с изнервянето. Разпитващият използва фрази от рода на “Кажи бе, човек! Ще видим да те оправим някак, положението не толкова тежко!” Повтаряйте си онова изречение, което прочетохте в началото — той не ви е приятел. Тази техника се прилага най-често когато разпитващият види, че няма за какво да ви задържа повече, но иска да измъкне информация за други дела. Започне ли да ви задава въпроси, несвързани с конкретното дело, и да ви предлага помощ — значи ще се измъкнете. Не казвайте нищо странично, защото започнете ли да давате информация ще седите там още поне два часа, докато ви изцедят като лимон.

4. Ще стане по-лошо
Често разпитващият ви предлага лесен изход (като му кажете каквото иска) и труден (най-често изразен с мътни заплахи от рода на “Знаеш ли какво е наказанието за укриване на информация?”). В повечето случаи това са само заплахи — стигне ли се дотам, значи полицаят е отчаян. Разбира се, помага да знаете какво е наказанието. Ако имате предишни регистрации или присъди, разпитващият може да ги използва като заплаха. Не се връзвайте — ако са имали нещо срещу вас при предишния случай, са щели да го използват. Ако вече имате присъда по предишен случай, полицията е безсилна — не можете да бъдете съден два пъти за едно и също престъпление. Започнат ли заплахите, запазете спокойствие, попитайте в какво друго сте обвинен и откажете да отговаряте на каквито и да било въпроси докато не видите обвинителен акт. Това е ваше право и ефектът върху разпитващия е подобен на ефекта на бетонен стълб между релсите върху експресен влак. Така обръщате ефекта — вместо да ви измъкне информация, разпитващият се оказва в положение, в което заподозреният отказва да отговаря и на въпроси по текущото дело

5. Ще изпусна “Море от любов”
Тази техника се прилага сравнително рядко. Разпитващият се държи сякаш вашите показания са само формалност, която той иска да претупа — изпуска си сапунката/мача, или е оставил да пече кекс във фурната. Най-често се прилага когато сте достатъчно изнервен от чакане пред кабинета и също горите от нетърпение да си ходите. Показанията почват да се леят като планински поток, но щом се стигне до съществената част — изведнъж сапунката може да се отложи. Противодействието е да искате конкретни въпроси. На фразата “Казвай” отговорете “Какво?”. Покажете, че докато разпитващият “бърза”, вие имате цял ден, компанията ви е приятна и единственото, което ви липсва за да е кефа пълен, е шише водка и двете джебчийки от маймунарника. В никакъв случай не отговаряйте на нещо, за което не сте питани изрично.И накрая, не бива да забравяте, че ако в стаята има друг дознател, той слуша извънредно внимателно, макар че привидно си чопли ноктите. Трябва да сте подготвени от внезапни объркващи въпроси от негова страна. Както казахме в точка 2, не позволявайте да ви хванат неподготвени и не разделяйте вниманието си между двамата.

_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 28 Ное, 2017 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.livesport.bg/stanaha-qsni-prisydite-na-arestuvanite-sled-boq-v-plovdiv-143976.html

Горе долу тънка лайсна... blum2
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
PILATAРегистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 15377
Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Вто 28 Ное, 2017 11:45    Заглавие: Отговорете с цитат

един го търсели в Чехия за кражба и ще го предадат на тамошните власти connie_29
ни моа.
_________________
НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 28 Ное, 2017 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

PILATA написа:
един го търсели в Чехия за кражба и ще го предадат на тамошните власти connie_29
ни моа.


Е нема да го търсят за почетен гражданин да му връчат ключа на градо я biggrin
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 19 Апр, 2018 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

http://fanface.bg/news/item/16551-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B1-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8.html

КОфти история, все пак АСАВ де, ама тия нямат ли някакви защитни неща бе, там каски али бали? У Гърция ги засилват с молотовки и парчета бетон и нищо им няма а тука... black_eye
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 27 Апр, 2018 22:39    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-04-23/yavor-haytov-nuzhen-e-nov-zakon-za-borba-s-futbolnoto-huliganstvo

Нащо момче казва...не е краен и има идея..
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет 27 Юли, 2018 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.sportal.bg/news.php?news=737448

Тия тотално се окендзаха и омазаха вече bad bad bad aggressive2 aggressive2 aggressive2 aggressive2 angry2 angry2 angry2 angry2 angry2
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 20 Ное, 2018 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.youtube.com/watch?v=EiMK35DDTSI&feature=share&fbclid=IwAR2nkOG_sSm8NZea_YWbqkrKi_GDmUqG28-V6binv_kuAdpQwIC33k0GV5w

Ахахахха..не не не ...не издържам повече comando
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
парциРегистриран на: 05 Сеп 2006
Мнения: 6690
Местожителство: Parc des Partcalence

МнениеПуснато на: Вто 20 Ное, 2018 12:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоя още ли е жив бе?
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 34088
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 20 Ное, 2018 14:46    Заглавие: Отговорете с цитат

парци написа:
Тоя още ли е жив бе?


Ти се ебаваш ама оня каун дето навремето биеше Шанко с радиостанцията по главата сега е Главен сектретар ли...или направо министър беше...Заеби държава boast
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Нещата от живота Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... , 55, 56, 57  Следваща
Страница 56 от 57

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum