СВОБОДА ЗА НАЦИОНАЛИСТИТЕ!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
 
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Нещата от живота
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 33486
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 03 Авг, 2015 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

http://blagoevgrad-news.com/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8-%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD/

clapping clapping clapping
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 33486
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 22 Сеп, 2015 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

На годишнината от Катуница стия много на место:

Цитат:
Кой и защо мрази феновете?
написана от HELLMANTI

Наркомани, лумпени, престъпници, фашисти. Това са само част от епитети, с които в днешно време си служат платените драскачи, когато стане въпрос за нас, футболните фенове.

Хора, които никога не са стъпвали на футболен мач през живота си, все по-често се упражняват на наш гръб. Вече дори доктори по не знам си какви науки, започнаха да обръщат внимание на нашето поведение и да се опитват да го анализират със зле прикрита надменност. А всъщност нещата са доста по-прости, само че не става само с писане от току-що ремонтираното кабинетче в НБУ.

Имената на фракциите ни били много крайни, скандиранията ни били политически, татуировките по телата ни били „радикални, расистки и нео-нацистки“. Истината е, че хората, пишещи тези анализи, си нямат и ни най-малка представа за атмосферата в секторите зад вратите и за начина на мислене на хората, стоящи в тях. Повечето от тези платени драскачи са израснали „в саксия“ и нещата от живота са им много, много далечни. Но защо все по-често към тях се спускат поръчки за статии срещу т.нар. ултраси (така ни наричат те, но аз лично не смятам, че сме нещо повече от редови граждани на тази държава)? Отговорът на този въпрос едва ли е еднозначен.

Първата и основна причина е, че тези хора вече са осъзнали колко голяма сила можем да бъдем и че много трудно може някой да ни контролира. Колкото и секторът зад вратата да изглежда като една хомогенна маса от хора, той всъщност е съвкупоност от много на брой млади и мислещи хора.

А както добре знаем в днешно време, да мислиш обективно е престъпление. Естествено, че и при нас има лидери, които повечето уважават и слушат, но за разлика от повечето сфери в живота, това са хора, които с поведението си през години са заслужили гласуваното им доверие, а не разни дрисльовци, родили се в правилното семейство. Но как да обясниш това на човек, който взима няколко хиляди евро, просто за да си седи в кабинета.

Другото, което дразни поръчителите на тези статии е, че ние винаги имаме собствено мнение и не се страхуваме да го отстояваме, макар то да не съвпада с общоприетото. Естествено, услужливо за поръчителите на тези статии, в повечето от тях се споменават само за най-крайните трансперанти и още по-услужливо се премълчават всички останали, заслужаващи уважение каузи. Защото за тях е немислимо, че навън от спретнатите им офисчета може да има хора, които със зъби и нокти бранят своите убеждения, без никой да им плаща за това. Просто, защото обичат. Обичат толкова силно, че понякога ги обзема безумие.

И накрая същите тези драскачи на заплата пишат, че сме нетолерантни. И ще продължаваме да бъдем, пък ще им отговоря аз. Нетолерантни към беззаконието и неговите представители, нетолерантни към всички, опитващи се да съсипят любимия ни отбор, нетолерантни към всичко фалшиво в този живот! Такива сме и такива ще си останем, колкото и да не ви се иска, господа толерасти...

Мнението е от редакционната поща на FanFace.bg - fan@fanface.bg

_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 33486
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 20 Окт, 2015 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Пореден опит за разплата с нас от страна на марионетките. Поредно манипулирано дело срещу активисти на Национална съпротива, четвърто за тази седмица!!! Моля разпространявайте!
Декларация от „Национална съпротива” във връзка със скалъпения съдебен процес срещу наш активист!
Днес, 20.10.2015 г. беше поредното дело на нашият съратник Николай Йовев, който е обвинен в това, че е поставил бомба пред клуба на „Евророма” в гр. Сандански през 2012 г. Целият съдебен процес за нас е от изключително значение, защото още с арестуването на Николай, ние знаехме, че делото е политическо и се цели да бъде смачкана националната съпротива в България. Всеки, който следи случая е запознат и се е убедил сам, че Николай е съден не заради въпросният атентат, а само и единствено заради политическите му убеждения. Всичко останало, което поставените, разследващи, полицаи, скалъпиха срещу него, в процеса на делото започнаха да отпадат и да доказват неговата невинност. Но тъй като на много национални предатели това не им допада, те решиха днес да използват един изключително очевиден и закононарушаващ ход, а именно, да манипулират разпитите на ключовите свидетели, от които по напълно безспорен начин ще се докаже, че всичко е съшито с бели конци. На днешният ден трябваше да бъде разпитан един от „анонимните” свидетели по делото, като за целта беше насрочена датата 20.10.2015 г. (тоест днес), но при започването на заседанието съдът съобщи, че въпросният “анонимен” свидетел е разпитан вече (предишният ден) – в извънсъдебно заседание!
чл. 141 ал. 2, гласи: “Преписи от протоколите за разпит на свидетеля без неговия подпис се предявяват НЕЗАБАВНО на обвиняемия и на неговия защитник, а в съдебното производство - на страните, които писмено могат да поставят въпроси на свидетеля”, а не както днес стана – след 20 часа!
Но това не е всичко! Съдът каза, обвиняемите и техните адвокати да си напишат на лист въпросите и те в рамките на няколко дни ще му ги зададът. Разбира се, че когато той отговори, те в следващото заседание (което ще бъде след 2 месеца) ще кажат отговорите! Този процес на работа е изключителен опасен, защото всеки запознат с наказателни дела, знае, че анонимните свидетели са така наречените „полицайски” и при подобен метод на разпит се получава възможност да изтече предварителна информация какви са въпросите и въпросното лице да се консултира с водещите разследването полицаи какво да отговаря, за да се запази обвинението.
В цял свят защитените свидетели се разпитват в други стаи и им се носят на място въпросите и те отговарят веднага, но само тук явно се прави каквото си искат съдиите. Хиляди са методите при които протича един подобен разпит. В много страни се променя глас, скрива се лице и телосложение, разделят се в отделни стаи свидетели и обвиняеми, но никъде в другаде няма подобен метод, който е в пълно нарушение на действащите закони!
Изключително, незадоволителен беше отговорът на съдебният състав, че ако възразяваме, то да се жалваме, когато ни дойде времето на по-горните истанции, но май те забравиха, че в началато се изпуснаха като казаха, че предварително са се допитали до техни колеги от по-горните съдилища, които са им заявили, че дори и незаконна, тази практика в България се използва и, че няма да има проблем да премине и през тях!
Ние от „Национална Съпротива” призоваваме всички журналисти да дадат отново гласност на този съдебен процес, защото както днес видяхме, анонимните инжинери продължават да градят и скалъпват политическите дела. Нека не позволяваме в 21 век, именно съдебната система да бъде тази, която не се различава по нищо от останалите корумпирани институции!
Надяваме се, че ще запознаем все повече хора с това дело, за да не се отнеме единственото право, което остава на подсъдимите, а именно, да имат право на нормална защита!

_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 33486
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 28 Мар, 2016 15:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ще играят България и Македония! Срещу кого?

Тяхната идентичност трае до втората ракия


Ще играят България и Македония! Срещу кого? Много смешно, защото това са два отбора, в които, като изключим Марселиньо и един-двама албанци, всички останали говорят български език. А, извинявам се, той и Марселиньо говори български и то доста добре.
Винаги са ме забавлявали тези контроли. Ние сме играли и преди приятелски мачове с Македония, но никога не сме се падали в една квалификационна група за европейско или световно първенство. На такива мачове попадаш в среда, в която двете агитки много добре се разбират, защото говорят на един език. Може би е същото, когато играят Германия и Австрия или Германия и Швейцария. Нашият случай е по-особен, разбира се.

Няма лошо да се играят такива мачове. Даже колкото повече, толкова по-добре.

Между другото има някои факти, които са забравени, но трябва да припомним, че ФК Македония е сребърен медалист от шампионата на България през 1942 година. От 1941 година, когато Вардарска Македония е освободена временно от сръбския режим, до 1944 година македонските отбори участват в нашето първенство. И в интерес на истината се представят много добре. Така че във витрината на ФК Македония има сребърен медал от българското първенство.

Има и български отбор, който пък става шампион на Румъния. ФК Добруджа, който сега е в "Б" група, но иначе е славен тим, през 30-те години става първи в Румъния. Тогава Южна Добруджа е окупирана. И въпреки че има заплахи срещу футболистите, буквално репресия, те печелят финала. Треньорът им ги е предупредил: Момчета, ако искате да биете, подгответе се след това да страдате. Те отговорили: Ние ще излезем днес да се бием за честта на българите в Румъния.

Това са любопитни истории, които малко сме ги позабравили.

Ходил съм на една от контролите, която играхме в Скопие, и трябва да ви кажа, че атмосферата беше изключително приятелска. Какво вече казах, хубаво е да има повече такива мачове, защото спортът събаря граници. Колкото повече си говорим помежду си, толкова повече разбираме, че сме един народ. По-голяма интеграционна политика между България и Македония от тази, аз не виждам. При условие, че държавата вече 26 години нехае, не се интересува от българщината в Македония, не признаваме официално Македония като втора българска държава, не се отнасяме към нея, така както би трябвало. Ето сега, ние сме в ЕС и НАТО, Македония вече заяви, че иска да стане член и на двете организации, но България не й помага. Даже преди два дни Георги Иванов, забележете какво име има президентът на Македония, каза "ние искаме България да ни води към Европейския съюз, а в момента Хърватия и Словения ни помагат повече". И когато държавата не прави нищо, единственото, което остава, е да се организират такива мачове. Хората сядат един до друг, говорят си, после отиват да пият един с друг. И това действа възможно най-сплотяващо. Когато хора от всички краища на Македония и от всички краища на България седнат на една мача и видят, че говорят един език, пеят едни песни, танцуват едни хора, политиката умира след втората ракия, повявайте ми. На третата ракия вече всички са българи. Толкова издържа македонската идентичност. След това започва да се пее:


„От Черно море до Охрид,
и от Дунав до Бялото море,
единен народ живее,
сам свойта съдба кове…“

Костадин Костадинов, директор на регионалния исторически музей в ДобричЕеее....ако тая романтична представа беше и истина... boast beee
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Metala
Ultras Leader


Регистриран на: 31 Авг 2006
Мнения: 33486
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 13 Дек, 2016 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

http://nreporter.info/blog/2016/12/13/%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81/

clapping clapping clapping clapping clapping
_________________
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ShinkansenРегистриран на: 02 Юли 2016
Мнения: 153

МнениеПуснато на: Пет 03 Мар, 2017 10:08    Заглавие: Отговорете с цитат

https://www.youtube.com/watch?v=WxOUOaFu7Ig

Честит празник! Нищо че Бате Сашо е от говедата. biggrin
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ShinkansenРегистриран на: 02 Юли 2016
Мнения: 153

МнениеПуснато на: Пет 03 Мар, 2017 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор     Форуми -> Нещата от живота Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov
RedSilver 1.01 Theme was programmed by DEVPPL HTML Forum
Images were made by DEVPPL Photoshop Forum