English version(n/a)

ОБИЧАЙНИ Новини Видео Снимки Песни НЕОБИЧАЙНИ ЛегендиЗа прякоритеПоезия Татуировки ULTRA'ЗА ВАС ФеншопКлипартИзтеглиЗнаменаШалове КОМУНИКАЦИЯ Книга за гостиВръзкиКонтактЧат канализъмФорумни пирати

www.ULTRASLOKO.com >> за прякорите

Най-интересното според webmaster-а! Локомотивците са колкото странни хора, толкова и със странни прякори. Прякорите са зашетеметяващи и този, които не познава хората може да остане в недоумение. Всеки от нас е индивидуалност като прякора е само върха на айсберга от различи личности!

През нашата агитка са преминали хора всякакви: от най-различен социален статус, образование, интереси и др. .
Моят разказ ще започне от средата на 80-те години и постепенно ще ви прехвърля в наши дни. Някои от лицата, за които се пише тук вече не са част от нас – или са спряли да идват или пък са в чужбина, но все пак през определен период от живота си са оказали подкрепа на любимия отбор.

Първо ще започна с моя прякор. Когато започнах да идвам в агитката все още бях малко хлапе и малко познат на стадиона. С прякора ми – Търо, се сдобих 6 години по-късно, или през 1992. Измисли ми го една моя приятелка от квартала, дъщеря на легендарния ни вратар от миналото Иван Доянов. Тогава още пъпчиви пубертети си измисляхме мутантски имена в квартала, и въпросното момиче ми измисли името Родот Търомоний и от там всички започнаха да ми викат Търо.

Но да си дойдем на думата. Когато започнах да ходя в агитката за мен най-известни бяха Любо Медала и Ники Малкия. Неизвестно ми е защо са им такива прякорите, но се знаеше, че са много луди. Медала съм го виждал как сам нашоква репите на агитката на Славия, а Ники Малкия беше дребен на вид, но много свиреп Банишорски хулиган. Може да се каже, че тогава те бяха тарторите на агитката ни. Други тартори тогава бяха Драго Бомбата, Камата и Панделата. Първият беше известен с това, че на всеки мач мяташе миниумки и на една среща на националния стадион  с Дунав за нещастие рани едно момче дето гонеше топките. Камата пък беше виден хевиметъл. Ходеше с дънково яке цялото в нашивки и вериги, което във времето преди промените се преследваше от закона. Но той беше достатъчно луд за да не му пука. Даже след един мач на Славия скочи на 50 слависта, като техния тартор пострада много, а нашия се измъкна невредим. Панделата пък беше много луд фен и виден Люлински бандит. Прякора му го лепнахме в последствие след като попадна в затвора. Около тези лица се въртяха и други тъмни субекти, но освен лицата им, в съзнанието им не може да изпъкнат имената им. Така посетепенно се прехвърляме на границата на 80-те и 90-те години. Ще започнем с хората от първата ултрас групировка в София – Изток, и техния лидер Иво или както всички го наричат Барбуков. Той получи прякора си малко по-късно, защото се разходжаше постоянно с една вехта фанелка с надпис Барбуков, от времето когато същия строителен предприемач ни бе спонсор. Негови съкварталци са братята Лъчо и Цецо, като Цецо е познат с прякора Бубо, прякор дължащ го на хора от своя квартал и на семейството си. С тях тогава движеше Васко или Васето, много верен фен заминал в последствие да ни вее във Франция. А по-късно към тях се присъединиха Ники – Жената или Женя, който иначе е 100% мъжкар. Прякора му идва от приликата с популярния герой Женя от филма „Васко да Гама от село Рупча”. Марто Козела, чийто прякор идва дългата му руса брада, която го прави да изглежда като дърт пръч. И не на последно място Пепи – Вестника, който си спечели този прякор, заради това че има сергия за вестници.

<1> <следващ>

www.ULTRASLOKO.com >> за прякорите