www.ULTRASLOKO.com: История
newsroom
newsroom newsroom newsroom
newsroom English version Начало За нас История Контакт
 
Посетете нашия магазин!
Подкастът LokoSf.Info
История

Историята на това, което сега всички ние наричаме ултраси на Локомотив започва доста отдавна в зората на 90-те, когато много от нас дори не съзнаваха, че малките стъпки, които правят, ще поставят началото на нещо, което 15 години по-късно ще прерастне в стройно движение с ясна идеология и визия за себе си. Разбира се като всички и ние сме минали през етапа на взаимстването и гледането "какво правят на Запад". Сами започнахме да си правим знамената, сами да си измисляме песните, започнаха първите неформални групирания и организации.

Като цяло обаче до средата на 90-те въпреки успехите на отбора, агитката беше доста дезорганизирана, без ясни цели, без самочувствие и особени переспективи. Преживяхваме смяна на поколението, която обаче се оказа за добро. Новите лица донесоха нов полъх, ново мислене и нови амбиции. В периода 1997-1999 се нароиха няколко макар и малки от първите ултрас групировки всяка със свои особености, символика и политика. С времето се откроиха и новите лидери. Открои се нова символика, нова идеология. Вече не бяхме "локомотивците", "червено-черните фенове" и т.н., а "железните". Терминът "ултраси" започна да придобива съдържание. Новата вълна фенове имаше и новите лозунги. "Локо София това сме ние", "Там където сме ние, дяволът е на свобода" са само част от това което можеше да се види като декларативност по знамената от онова време. Истината е че агитката започна да гледа на себе си по съвсем нов начин, ако неотделна и жива част от самия клуб, като перманентна величина, която трявба да бъде пазител на вярата и на локомотивския дух.

Малките групировки дадоха своя принос, но просто не можеха да фунционират ефективно при такова разделение. Така в края на 1999 се стигна до основаването на "Железни бригади" най-мощната и организирана група на червено-черните ултраси, която до ден днешен е придобила почти митичен статус. Фактически нейното конституиране доведе до край консолидирането на едно ултра ядро от фенове, които са двигателят на агитката и до днес. Разбира се агитката далеч не се изчерпва с хората от "Железни бригади". През годините много народ се извървя на трибуната, като всеки остави своя принос. Годините след 1999 бяха доста трудни, като имаше моменти, в които всичко беше пред разпадане, но това ни направи по-устойчиви, показа кои истински си вярват и кои са само позьори, кои са твърди фенове и кои еднодневки. Набраният опит през годините ни помага да напредваме все повече и повече. В последно време наистина бележим видим прогрес, както заради възхода на отбора, така и заради младите фанатици, които попълниха нашите редици. Все пак огромната работа все още предстои, защото за нас целите винаги са били високи, както и самочувствието. САМО НИЕ! САМО ЛОКО!
СЛЕДВАЩОТО

* * *

Банкова сметка

Банкова сметка на УО "Железни бригади": BG24RZBB 9155 1027 7971 87
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Анкета


Има ли сили според вас Локомотив да се пребори за Купата на България тази година?Да, разбира се!

Не вярвам, но би било хубаво.

Твърдо не!

Купата в момента не е приоритет. Важно е само първенството!Публикувана от webmaster
гласувания: 34
Предишни анкети

Новини 2021
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
 
СЪОБЩЕНИЯ


webmaster
26 Sep : 18:36
Снимки от прекрасните графити пред сектор А на ст. "Локомотив", срещите срещу Нефтохимик, Добруджа, Септември, Миньор, Локомотив Горна Оряховица и Литекс.

webmaster
12 Jul : 15:21
Снимки от мача със Спартак Плевен, традиционния курбан през 2020 г. и фотоси от изграждането и откриването на Мемориален комплекс "Никола Котков"!

webmaster
16 Sep : 17:41
Разгледайте снимки в Галерията от срещите срещу Литекс, Черноморец, Поморие и Несебър

Ако имате и Ваши фотографии и искате да попаднат в Галерията, изпращайте ги на ultrasloko@mail.bg с подходящ subject.

webmaster
10 Jan : 15:09
Огромна колекция от снимки от срещите на Локо София през есента на Втора професионална лига!

webmaster
22 Sep : 16:23
Разгледай в галерията снимки от шоуто на феновете, посветено на 88 години Локо София!


БАНЕР ГРУПА
Продукт на:
Full Support